ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πλαίσιο για την υπαίθρια διαφήμιση

νέο-πλαίσιο-για-την-υπαίθρια-διαφήμισ-851206

Στην αναθεώρηση της υπάρχουσας κανονιστικής απόφασης για την υπαίθρια διαφήμιση θα προχωρήσει σύντομα το δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα όλων των παρατάξεων.
Με αφορμή την έγκριση προστίμων από αυθαίρετη διαφήμιση ο κ. Κ. Μήτρου επισήμανε ότι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να επανεξετάσει το όλο πλαίσιο που ισχύει για την υπαίθρια διαφήμιση, καθώς διαπιστώνονται πολλές αυθαιρεσίες και πρόστιμα επιβάλλονται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Με την πρόταση αυτή συντάχθηκε ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης που ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην καταγραφή όλων των αυθαιρεσιών, ώστε να επιβληθούν τα πρόστιμα και να μπει μία τάξη.
“Δεν είναι δυνατόν, ανέφερε ο κ. Αλ. Βούλγαρης, να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσοι δεν τηρούν ό,τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις.”
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Στάμος συμφώνησε ότι θα πρέπει να κινηθούν αρμοδίως οι υπηρεσίες, αποκάλυψε ωστόσο ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή που σήμερα ζητάει να ληφθούν μέτρα άφησε… παρακαταθήκη αρκετά πρόστιμα, τα οποία όμως δεν βεβαίωσε ποτέ.
Ο κ. Γ. Δανηλόπουλος από την πλευρά του συμφώνησε επίσης να επανεξεταστεί από μηδενική βάση το θέμα, παρατήρησε ωστόσο ότι θα πρέπει να εξοπλιστεί η αρμόδια υπηρεσία για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο «χτύπημα», όπως τόνισε, της μικρής και μεγάλης αυθαίρετης διαφήμισης.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης ανακοίνωσε χθες ότι θα αποστείλει και επιστολή προς τους επαγγελματίες αλλά και την Αστυνομία, με την οποία θα ενημερώνονται για το θέμα.

Για την Καθαριότητα
Αιχμές για τον μηχανολογικό εξοπλισμό που παρέλαβε στην Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και γενικότερα για την εικόνα που παρουσίαζε η πόλη άφησε χθες ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βαγγέλης Καπούλας στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή παρατήρηση του προκατόχου του Βασίλη Παπαδρόσου ότι εκφράζονται παράπονα για ελλιπή καθαριότητα τόσο στο κέντρο, όσο και στις συνοικίες της πόλης.
«Πρόκειται για προσωπική σας εκτίμηση, γι’ αυτό και δεν θα μπω στον κόπο να έρθω σε αντιπαράθεση, απάντησε ο κ. Καπούλας, τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε την Υπηρεσία Καθαριότητας, υπήρχαν πολλά προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό (σάρωθρα, απορριμματοφόρα, κάδοι, εκκρεμότητες στο προσωπικό).
“Η καθαριότητα δεν τελειώνει ποτέ, τόνισε ο αντιδήμαρχος. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά εμείς προσπαθούμε συνεχώς και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι θετικά, παρατήρησε για να παρέμβει ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, που επιβεβαίωσε ότι καθημερινά γίνεται αποδέκτης επιστολών από συλλόγους και κατοίκους που απονέμουν τα εύσημα για την καθαριότητα στην πόλη.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο Αντώνης Παππάς, που ανέφερε ότι η Καθαριότητα είναι “Λερναία Ύδρα” και ότι χρειάζεται διαρκής προσπάθεια αλλά και συνεργασία με τους πολίτες ώστε να αλλάξει η νοοτροπία και να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια που γίνεται.
Ο αντιδήμαρχος Βόλου εξάλλου ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία, στα πλαίσια καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, έχει διανείμει περίπου 8.000 φυλλάδια με συστάσεις και οδηγίες που αφορούν στην Καθαριότητα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου