ΤΟΠΙΚΑ

Πατέρας Μπόρις Τζόνσον από το Πήλιο: Δεν ήθελα να δείξω ότι περιφρονώ τους κανόνες

πατέρας-μπόρις-τζόνσον-από-το-πήλιο-δε-9012

Υποστήριξε ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, με αφορμή το ταξίδι by pass μέσω Σόφιας – Εσπασε την καραντίνα με το «καλημέρα» και καλόφαγε σε ταβέρνα

Απολαμβάνοντας τις διακοπές του στο Πήλιο και αφού με το «καλημέρα» έσπασε την καραντίνα των επτά ημερών αυτοπεριορισμού, ο Στάνλεϊ Τζόνσον προχθές Πέμπτη το βράδυ μετέβη σε ταβέρνα στο Χόρτο Πηλίου, όπως αποτυπώνει η φωτογραφία που εξασφάλισε και ανήρτησε το taxydromos.gr, απολαμβάνοντας δείπνο με φρέσκα ψάρια, καραβίδες και πίνοντας λευκό κρασί, χθες μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, παρουσιάζοντας τα δικά του επιχειρήματα ως προς το by pass ταξίδι από Λονδίνο μέσω Σόφιας στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των Βρετανών, αλλά και του γιου του για το… ατόπημα του πατέρα του, ο Στάνλεϊ Τζόνσον είπε: «Δεν ξέρω για την αντίδραση στη Βρετανία. Έχω έρθει εδώ για να περάσω χρόνο ήσυχα και να οργανώσω το σπίτι. Δεν ανέβασα τις φωτογραφίες στο Instagram για να δείξω πως περιφρονώ και παραβιάζω τους κανόνες.

Ήταν πάντα απόλυτα ξεκάθαρο από την ελληνική κυβέρνηση ότι το μόνο που απαγορευόταν ήταν οι αφίξεις με απευθείας πτήσεις από την Αγγλία. Αυτό διάβασα στον ελληνικό Τύπο, νομίζω πως ήταν Ο υπουργός Τουρισμού που το επιβεβαίωσε. Ήταν πάντοτε πολύ μεγάλη μου χαρά να έρχομαι στην Ελλάδα. Ας ανοίξουμε αυτή τη γέφυρα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού έφτασε όπως είναι γνωστό στην Αθήνα μέσω Σόφιας, αψηφώντας τους περιορισμούς της Βρετανικής Κυβέρνησης, την περασμένη Τετάρτη και από εκεί ταξίδεψε για το Χόρτο, όπου διατηρεί την πολυτελή βίλα του, με την πισίνα και τον ελαιώνα

Εσπασε την καραντίνα με το «καλημέρα»

Με την επιλογή του μπαμπά Τζόνσον να «σπάσει» την καραντίνα των 7 ημερών όπως ήταν φυσικό ασχολήθηκαν χθες όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στη φωτογραφία που εξασφάλισε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, διακρίνεται καθαρά ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού να κάθεται μόνος του σ’ ένα από τα τραπέζια της ταβέρνας και να απολαμβάνει το κρασί του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες το μενού του μπαμπά Τζόνσον περιλάμβανε χωριάτικη σαλάτα, φρέσκα ψάρια και καραβίδες, τις οποίες συνόδευσε με ένα πολύ καλό κόκκινο κρασί. Κατά διαστήματα- όπως αποτυπώνεται και στη φωτογραφία- έδειχνε να είναι απορροφημένος στο κινητό του. Είτε επειδή ήθελε να προσκαλέσει και άλλους Βρετανούς να απολαύσουν τις ομορφιές του Πηλίου- καθώς ο ίδιος είναι λάτρης της περιοχής-, είτε για να ενημερωθεί για το τι γράφουν για τον ίδιο διεθνή και ελληνικά δίκτυα, εξιστορώντας το by pass ταξίδι του από το Λονδίνο στην Ελλάδα και το Πήλιο.

Η κυρία Μάρθα, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, που εδώ και χρόνια είναι η νούμερο ένα επιλογή για την οικογένεια Τζόνσον υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ήταν ευγενικός, ευδιάθετος και ήρεμος. Απόλαυσε το φαγητό του και αποχώρησε μόνος του.

Οργή Μπόρις για τον απείθαρχο πατέρα του

Χθες πάντως ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες “να απολαύσουν το καλοκαίρι με σύνεση” ενόψει της χαλάρωσης των περιορισμών της καραντίνας αύριο Σάββατο με βάση την οποία θα ανοίξουν και πάλι οι παμπ για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από τρεις μήνες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC και στον δημοσιογράφο Νικ Φεράρι ο Τζόνσον έκανε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Όταν όμως ο Βρετανός πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για τον πατέρα του, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα παρά την ταξιδιωτική οδηγία για τις διεθνείς μετακινήσεις, η απάντησή του ήταν κοφτή και με αποστάσεις. Είπε: “Θεωρώ ότι για αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο”, είπε.

Να σημειωθεί πάντως πως μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο Στάνλεϊ Τζόνσον κατέβασε όσες φωτογραφίες και βίντεο είχε αναρτήσει στο Instagram από το ταξίδι του προς την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου