ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε υποστράτηγος Χωροφυλακής εν αποστρατεία

απεβίωσε-υποστράτηγος-χωροφυλακής-ε-9607

Ιδιαίτερη θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Παπαδημητρίου, υποστράτηγου Χωροφυλακής εν αποστρατεία, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο και διέγραψε λαμπρή σταδιοδρομία στη Χωροφυλακή, σε θέσεις ευθύνης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Υπενομοταρχών και στη συνέχεια από τη Σχολή Αξιωματικών Χωροφυλακής.

Υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, σε Λαμία, Αμφισσα, Ιτέα Φωκίδος, Κάρπαθο, Αγρίνιο, Γύθειο και Αθήνα. Διετέλεσε διοικητής Ασφαλείας στο Αγρίνιο, διοικητής διοικήσεως στη Νέα Φιλαδέλφεια, διοικητής Ασφαλείας στη Νέα Ιωνία, διευθυντής στην οικονομική υπηρεσία της Χωροφυλακής. Στην αρχή της καριέρας του υπηρέτησε ως υπενομοτάρχης στην περιοχή των Μηλεών, όπου γνώρισε τη σύζυγό του Πολυξένη.

Διακρινόταν για την καλοσύνη και την ευγένειά του. Αριστος οικογενειάρχης, σύζυγος και πατέρας, ευτύχησε να αποκτήσει 3 παιδιά, 6 εγγόνια και 7 δισέγγονα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σήμερα Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κορώπη Μηλεών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου