ΤΟΠΙΚΑ

Απορρίφτηκε η ένσταση Πλαστάρα κατά Σαββάκη

απορρίφτηκε-η-ένσταση-πλαστάρα-κατά-σ-9788

Νόμιμη η εκλογή του δεύτερου στη θέση του β’ αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής

Απορρίφτηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου η αίτηση του επικεφαλής της επιμελητηριακής παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφωνα Πλαστάρα κατά του Αριστείδη Σαββάκη για την ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και την εκλογή του κ. Σαββάκη ως β’ αντιπροέδρου.

Το Δικαστήριο έκρινε πως δεν προκύπτει ότι ο Αριστείδης Σαββάκης κατά τον χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς του για την κατάληψη της θέσης είχε διαγραφεί βάσει νομότυπης απόφασης από τον συνδυασμό “ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2025” και ως εκ τούτου δεν είχε χάσει την ιδιότητά του ως μέλους ανήκοντος στον συνδυασμό.

Το Δικαστήριο σημειώνει ότι σε περίπτωση έκπτωσης μέλους που κατείχε το αξίωμα του β’ αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής η θέση αυτή καταλαμβάνεται κατόπιν ψηφοφορίας από υποψήφιο που ανήκει στον ίδιο συνδυασμό.

Εντούτοις στο δικαστήριο δεν προσκομίστηκε το πρακτικό συνεδρίασης του συνδυασμού κατά την οποία αποφασίστηκε η διαγραφή Σαββάκη.

Το δικαστήριο καταλήγει έτσι ότι νομίμως η Εφορευτική Επιτροπή έκανε δεκτή την υποψηφιότητά του και απέρριψε τους αντίθετους ισχυρισμούς.

Επισημαίνεται ότι στις εν λόγω εκλογές τον Μάρτιο είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση και το Επιμελητήριο Μαγνησίας είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Η εκλογική διαδικασία είχε λήξει με την αποχώρηση της παράταξης Πλαστάρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου