Εφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Τσιμπρίδης

Τελευταία ενημέρωση: 2020-07-02, 20:24:12
Εφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Τσιμπρίδης

Απεβίωσε σήμερα αργά το απόγευμα ο σύντροφος Αλέκος Τσιμπρίδης.

Σε εκτενές βιογραφικό για την ζωή και την δράση του Αλέκου Τσιμπρίδη που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: Γεννήθηκε το 1941 στο Βόλο στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, από φτωχούς γονείς και σε ηλικία 3 ετών έμεινε ορφανός από πατέρα.

Εργάσθηκε αρχικά στη καπνοβιομηχανία Ματσάγγου της πόλης και μετά ως τεχνίτης ηλεκτρολόγος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Άνθρωπος πολίτης με όλη τη σημασία της λέξης, με ηθική, αξίες και ιδανικά, καλός χαρακτήρας, που πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για τον πλησίον του. Η ζωή του όλη συνυφασμένη με τους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη.

Στη μεταπολεμική μετεμφυλιακή Ελλάδα ακολούθησε τη διαδρομή των ανθρώπων της ηττημένης αριστεράς.

Το 1967 με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εξορίσθηκε στη Γυάρο με χιλιάδες Έλληνες δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές. Οι κακές συνθήκες διαβίωσης στην εξορία, του προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν όλη του τη ζωή.

Με τη πτώση της χούντας αγωνίσθηκε μέσα από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς, του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.

Η οικογένεια του, η σύζυγος Φωτούλα και τα παιδιά του Μόσχος και Θύμιος, πάντα δίπλα του και στις καλές στιγμές και όλα τα χρόνια που η υγεία του ήταν κλονισμένη και προβληματική και χρειαζόταν υποστήριξη και φροντίδα".

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 4/6 ώρα 12:30 μμ, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Σε δήλωή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, για το θάνατο του Αλέκου Τσιμπρίδη, αναφέρει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αλέκου Τσιμπρίδη.

Μια προσωπικότητα της Αριστεράς.

Σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη. Ήταν εκεί, παρών στα δύσκολα μεταπολεμικά και μετεμφυλιακά χρόνια. Εξορίστηκε το 1967 από τη χούντα των συνταγματαρχών μαζί με άλλους δημοκράτες. Μετά την μεταπολίτευση και μέχρι πρόσφατα, πάλεψε μέσα από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδεώδη της Αριστεράς. Παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.

Είμαι τυχερός που όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστήκαμε.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι σύντροφε Αλέκο».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=