ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι επιβάτες στα ταξί – Περιορισμένη κίνηση στη Μαγνησία

περισσότεροι-επιβάτες-στα-ταξί-περι-10615

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, επιτρέπεται η επιβίβαση τριών ενηλίκων και ενός ανηλίκου

Αυξημένος κατά ένα άτομο είναι ο αριθμός των επιβατών στα ταξί, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που κοινοποιήθηκε προχθές στα θεσμικά όργανα του κλάδου ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας. Κατά συνέπεια, επιτρέπεται η επιβίβαση έως τριών ενηλίκων ατόμων και ενός ανηλίκου επιπλέον.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βάσει της νέας κοινής υπουργικής απόφασης, αυξάνονται κατά ένα άτομο οι επιτρεπόμενοι επιβάτες στα ιδιωτικά ΙΧ και τα ταξί. Επίσης, η χρήση μάσκας προστασίας από τους επιβάτες και τον οδηγό εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, ενώ το πρόστιμο για κάθε παραβάτη είναι 150 ευρώ. Οσον αφορά στον κλιματισμό, προτιμάται ο φυσικός εξαερισμός με ανοιχτά παράθυρα.

Κοινό αίτημα των ιδιοκτητών ταξί, πάντως, είναι η άρση του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που επιβιβάζονται, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi Ευδόκιμο Πασχαλίδη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ίδιο αίτημα διατυπώνεται πανελλαδικά, δεδομένου ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στο ταξί και κατά συνέπεια είναι ασφαλείς όσοι επιβιβάζονται».

Κι ενώ τα δεδομένα ως προς τον αριθμό των επιβαινόντων έχουν διαφοροποιηθεί, η επιβατική κίνηση παραμένει εξαιρετικά μειωμένη, προς μεγάλη απογοήτευση των επαγγελματιών του κλάδου. «Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Εξακολουθεί να είναι τραγική και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί τον Ιούλιο. Λίγες κούρσες την ημέρα, το βράδυ δεν υπάρχει πλέον δουλειά, οι πιάτσες είναι γεμάτες ταξί» αναφέρει ο κ. Πασχαλίδης.

Βαθύ είναι το αποτύπωμα της πανδημίας στην καθημερινή κίνηση των ταξί, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Volos Taxi να κάνει λίγο για «πολύ μεγάλο πλήγμα». «Παρ’ όλο που υπάρχει μείωση στην τιμή του κομίστρου, ο κόσμος είναι προβληματισμένος γιατί ο ιός υφίσταται και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας χτυπήσει», επισημαίνει.

Αισθητή είναι, στο μεταξύ, η μείωση στην κίνηση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «πέρυσι υπήρχαν κρουαζιερόπλοια και αρκετοί επισκέπτες και γενικά ο κόσμος ήταν σε μια καλοκαιρινή διάθεση. Τώρα όλη η κοινωνία είναι συγκρατημένη λόγω του κορονοϊού. Υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση και δεν ξέρω τι θα γίνει την επόμενη μέρα», τονίζει.

Εξαιρετικά μειωμένη εμφανίζεται, εξάλλου, η χρήση του ταξί ως μέσου για τη μετάβαση σε κοντινές ακτές, ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Πασχαλίδης «η κατάσταση είναι τραγική, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια. Κρατούμε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για να νιώθει ο κόσμος ασφάλεια και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρείται στο ίδιο, πάντα, υψηλό επίπεδο η εξυπηρέτηση του κόσμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου