ΤΟΠΙΚΑ

Αγγλικά από το νηπιαγωγείο!

αγγλικά-από-το-νηπιαγωγείο-10858

Θα διδαχθούν πιλοτικά από το νέο σχολικό έτος στο 8ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας – Σε συνολικά 58 Νηπιαγωγεία της χώρας το πρόγραμμα

Αγγλικά από τη νηπιακή ηλικία θα διδάσκονται από το νέο σχολικό έτος οι λιλιπούτειοι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας σε συνολικά 58 Νηπιαγωγεία της χώρας.

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, το μάθημα των αγγλικών θα εισαχθεί πιλοτικά στα 58 Νηπιαγωγεία της χώρας. Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες θα γίνεται δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στο υποχρεωτικό πρωινό πρόγραμμα, των δημόσιων Νηπιαγωγείων γενικής παιδείας όλων των τύπων κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

«Σκοπός της εισαγωγής της δημιουργικής ενασχόλησης των παιδιών με την αγγλική γλώσσα είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος του Νηπιαγωγείου, μεθοδολογικά και θεματικά, όχι μόνο για τη γλωσσική αλλά και για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των νηπίων και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας.

Για την υλοποίησή του κάθε νηπιαγωγός θα πρέπει να συνεργαστεί με τον εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας στο προγραμματισμό των δράσεων στο νηπιαγωγείο.

Μάλιστα για την πιλοτική εφαρμογή προβλέπεται από κοινού σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας και των νηπιαγωγών σε δύο τουλάχιστον φάσεις.

Η πρώτη φάση της επιμόρφωσης, διάρκειας 10-12 ωρών, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2020 και θα αφορά σε θεματικές σχετικές με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών προσχολικής ηλικίας, με τη φιλοσοφία και τη λειτουργία του προγράμματος του νηπιαγωγείου καθώς και με τη λειτουργική ένταξη της ξένης γλώσσας στις προβλεπόμενες μαθησιακές περιοχές του προγράμματος σπουδών του νηπιαγωγείου μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές δράσεις.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής δράσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα συντάξει έκθεση γνωμοδότησης για τη διεύρυνσή της σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου