ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδια ξανά στις Σταγιάτες για το νερό [photos]

επεισόδια-ξανά-στις-σταγιάτες-για-το-ν-11060

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις Σταγιάτες όταν ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με στελέχη της δημοτικής αρχής μετέβησαν εκεί για να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες για την απαγόρευση χρήσης και κατανάλωσης του νερού λόγω μικροβιακής επιβάρυνσης.

Ο κ. Μπέος έφτασε στην κεντρική πλατεία του χωριού και όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή από κατοίκους, κάποιοι άρχισαν να χτυπούν τις καμπάνες της εκκλησίας, ενώ άλλοι με μαύρες σημαίες και πανό κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρίσκονταν και τού φώναζαν να φύγει.

Στην πλατεία των Σταγιατών συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι και ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον κ. Μπέο. Οι κάτοικοι φώναζαν πως ο δήμαρχος είναι ανεπιθύμητος στην περιοχή, και ότι «εάν πάρει το νερό, το χωριό θα μαραζώσει».

Εντονη ήταν και η αντίδραση του κ. Μπέου, ο οποίος στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κτίριο της Βιβλιοθήκης που λειτουργεί ως Μουσείο, ώστε να γίνει αλλαγή των κλειδαριών και να μην χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για άλλους σκοπούς.

Στο εξής, όπως είπε ο κ. Μπέος, όποιος επιθυμεί να κάνει χρήση της αίθουσας του κτιρίου θα πρέπει να υποβάλλει σχετική αίτηση στον Δήμο.

Σε ό,τι αφορά στο νερό ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του τόνισε ότι «αποτελούν ένα όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης τα όσο ορισμένοι κυκλοφορούν περί ιδιωτικοποίησης του νερού από την πηγή της περιοχής. Το νερό ανήκει στο Δήμο και σε όλο τον κόσμο και δεν είναι προσωπική περιουσία κανενός».

Ακόμη υπογράμμισε ότι αναρτήθηκαν δύο πινακίδες με τις οποίες γίνεται γνωστοποίηση – προειδοποίηση ότι μετά από τα αποτελέσματα των αναλύσεων από, πιστοποιημένο από την Πολιτεία, Χημείο το νερό βρέθηκε ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

«Οσοι σέβονται τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους έχουν συνδεθεί με το δίκτυο και πίνουν καλό και ασφαλές νερό. Οσοι δεν θέλουν ας συνεχίσουν να πίνουν από το μολυσμένο» τόνισε ο κ Μπέος που σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε: «Δεν πρόκειται να μπουν άλλοι χλωριωτές, αφού τους καταστρέφουν. Καθένας από αυτούς κοστίζει 2.500 έως 3.000 ευρώ, χρήματα που πληρώνουν όλοι οι δημότες. Εμείς σαν Δήμος και ΔΕΥΑΜΒ κάναμε ό,τι υπαγορεύουν ο Νόμος και η λογική. Τώρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη γι αυτό και φεύγοντας από εδώ θα ενημερώσω και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας».

Τέλος ο κ. Μπέος έκανε ειδική μνεία στις δηλώσεις της Ζωής Κωσταντοπούλου, λέγοντας: «Ενημερώθηκα όιτ η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε στις Σταγιάτες και ήπιε νερό από τη βρύση, όπου και φωτογραφήθηκε. Προφανώς θεώρησε ότι θα επωφεληθεί από τη διαμάχη του Δήμου με μια μικρή μερίδα κατοίκων της περιοχής και βρήκε ευκαιρία να δειχτεί επικοινωνιακά.

Πρέπει πρώτα να της πω ότι όντως το νερό είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση από τα κολοβακτηρίδια, αν και φαίνεται ότι αυτή δεν την επηρεάζουν γιατί έχει ανοσία.

Και δεύτερον ότι θα χαρώ να βρεθούμε στις αίθουσες των δικαστηρίων γιατί το δίκαιο επικρατεί των άλλων. Εμείς φροντίζουμε για τη δημόσια υγεία και δεν έχουμε ιδιοτελή συμφέροντα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου