ΤΟΠΙΚΑ

59χρονος Βολιώτης απείλησε με δίκαννο τον γιο του

59χρονος-βολιώτης-απείλησε-με-δίκαννο-τ-11278

Στα κρατητήρια ο δράστης, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Τραγική κατάληξη είχε το μεθύσι προχθές το μεσημέρι για 59χρονο Βολιώτη. Χάλασε τη γιορτή του αδερφού του και απείλησε τον γιο του με κυνηγετική καραμπίνα να τον σκοτώσει. Το άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε σε σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου και δικάστηκε στο Αυτόφωρο για ενδοοικογενειακή απειλή και παράνομη οπλοφορία.

Στη δίκη ο 59χρονος προσπαθούσε να βρει δικαιολογίες για να υπερασπίσει τον εαυτό του. Αρνούταν ότι ήταν μεθυσμένος. Ελεγε ότι το όπλο το είχε μαζί του τυχαία. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα το επεισόδιο σημειώθηκε στις 15:00, όταν ο 59χρονος μετέβη στο σπίτι του αδερφού του που γιόρταζε για να του ευχηθεί. Ο αδερφός του βλέποντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης του ζήτησε να αποχωρήσει για να μην προκληθεί επεισόδιο, ενώ το ίδιο του ζήτησε να κάνει και ο γιος του δράστη που ήταν επίσης στη γιορτή.

Ο 59χρονος δεν υπάκουσε. Αντίθετα πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε στο σπίτι του αδερφού του φέροντας κυνηγετική καραμπίνα. Σε δευτερόλεπτα προκλήθηκε αναστάτωση. Ο κατηγορούμενος έστρεψε το όπλο προς τον γιο του και απειλούσε να τον σκοτώσει.

Κανένας δεν ξέρει πού θα μπορούσε να οδηγήσει το επεισόδιο αν ο αδερφός του κατηγορούμενου δεν επενέβαινε. Με αστραπιαίες κινήσεις τον ακινητοποίησε και του πήρε το όπλο. Μόνο τότε δέχτηκε τελικά να αποχωρήσει ο 59χρονος.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και μετά από λίγη ώρα αστυνομικοί αναζήτησαν τον δράστη και τον οδήγησαν στα κρατητήρια.

Παρά τη λαχτάρα που προκάλεσε, ο κατηγορούμενος επέμενε χθες στο δικαστήριο ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ. «Δεν ήμουν ούτε μεθυσμένος, ούτε τίποτα. Ηθελα απλώς να φοβίσω τον γιο μου. Είμαστε χωρισμένοι με τη μητέρα του και δεν έχουμε καλές σχέσεις. Όταν μου ζήτησε να φύγω, στενοχωρήθηκα. Δεν θα τον σκότωνα», είπε απολογούμενος. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι είχε το όπλο μαζί του επειδή έκανε εργασίες στο σπίτι του τον τελευταίο καιρό και είχε ανοιχτά τα παράθυρα.

Νωρίτερα εξεταζόμενος ως μάρτυρας ο γιος του κατηγορούμενου περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό και στη συνέχεια απέδωσε τις πράξεις τους 59χρονου στο ποτό. Εκεί απέδωσε το επεισόδιο και ο θείος του που επιβεβαίωσε επίσης τα γεγονότα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης καταδίκης το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατέσχεσε την κυνηγετική καραμπίνα που ο καταδικασθείς κατείχε νόμιμα και δύο φυσίγγια. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου