ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμένη τρεις μήνες η Μακρινίτσα

αποκλεισμένη-τρεις-μήνες-η-μακρινίτσ-11935

Εξω φρενών κάτοικοι και επαγγελματίες – Χθες δόθηκε στον Δήμο Βόλου η μελέτη για τον δρόμο, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση

Αποκλεισμένη επί τρεις σχεδόν μήνες, από τότε που στις αρχές Απριλίου και εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων ολόκληρη λωρίδα του δρόμου κατολίσθησε, παραμένει η Μακρινίτσα από την πλευρά της Κουκουράβας. Ο «σύντομος» δρόμος για την πρόσβαση στο επονομαζόμενο «μπαλκόνι του Πηλίου» δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για κατοίκους και ιδίως επαγγελματίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η μόνη οδική πρόσβαση στο χωριό πραγματοποιείται από τη διαδρομή μέσω της Πορταριάς από τις 6 Απριλίου οπότε και ο δρόμος κατέρρευσε. Ο δρόμος από Κουκουράβα φθάνει ως ενός σημείου και μετά απομένει με μία λωρίδα κυκλοφορίας καθώς το οδόστρωμα έχει καταρρεύσει μέχρι το σημείο που οδηγεί στο πάρκινγκ στη Μπράνη.

Κάτοικοι και επαγγελματίες αναγκάζονται επί τρεις μήνες να ακολουθούν κυκλικό δρομολόγιο προς τον Βόλο, ενώ το χειρότερο είναι ότι ακόμη και οι επισκέπτες αναγκάζονται να έρχονται μόνο μέσω Πορταριάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην τουριστική κίνηση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνο Θεοδώρου, ο δρόμος δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού. «Από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε με γρήγορες διαδικασίες. Απευθυνθήκαμε στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και κηρύξαμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε πιο γρήγορα τις διαγωνιστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση του δρόμου και επιπλέον ως δήμος επιχορηγηθήκαμε με ποσό 100.000 ευρώ», σημειώνει ο κ. Θεοδώρου.

Με τη μορφή του κατεπείγοντος ανατέθηκε η μελέτη σε εξωτερικό συνεργάτη, ο οποίος την παράδωσε μόλις χθες στον Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου. Βάσει της μελέτης προβλέπεται έργο προϋπολογισμού άνω των 300.000 ευρώ το οποίο θα ανατεθεί σε ανάδοχο. Μάλιστα σε επόμενη οικονομική επιτροπή θα εγκριθεί η μελέτη και σε μεθεπόμενη η ανάθεση της εργολαβίας. «Καλώς εχόντων των πραγμάτων και χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στο τέλος Ιουλίου», έθεσε το χρονοδιάγραμμα ο κ. Θεοδώρου. Αυτό σημαίνει ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Ακρως επικίνδυνες διελεύσεις

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι άκρως επικίνδυνο. Παρά το γεγονός ότι επισήμως ο δρόμος είναι κλειστός, ορισμένοι διακινδυνεύουν και διέρχονται από το σημείο από το οποίο εάν διασταυρωθούν με άλλο όχημα δεν υπάρχει περιθώριο ελιγμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου