ΤΟΠΙΚΑ

Νέα 48ωρη αποχή των φοροτεχνικών

νέα-48ωρη-αποχή-των-φοροτεχνικών-12535

Θα απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους – Τα αιτήματα του κλάδου

Σε νέα αποχή από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή προχωρούν οι φοροτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες Μαγνησίας αύριο Πέμπτη 2 και μεθαύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη κινητοποίηση που αποφάσισε η πανελλήνια Ομοσπονδία και καλεί τα μέλη να πάρουν μέρος δίνοντας ηχηρό μήνυμα όπως ακριβώς συνέβη την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νικόλαος Πουμάνας λέει ότι «η κατάσταση με τις συνεχείς κοινές υπουργικές αποφάσεις και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δεν πάει άλλο. Εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε όλες τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ και τα υπουργεία Οικονομίας, Εργασίας και Ανάπτυξης δεν συνεργάζονται».

«Δουλέψαμε στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τις αναστολές και τις αποζημιώσεις των 500, των 600 και των 800 ευρώ. Δουλέψαμε ασταμάτητα στο διάστημα της καραντίνας. Τώρα βλέπεις να ανοίγουν συνεχώς νέες πλατφόρμες και να λήγουν ταυτόχρονα οι προθεσμίες πέντε προγραμμάτων», προσθέτει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προτρέπει τα μέλη του να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Σύλλογο για όλα αυτά τα θέματα. «Μόνο όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών οι φοροτεχνικοί ζητούν νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως ανωτέρα βία συμβάντα ασθενείας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου λογιστών φοροτεχνικών.

Ακόμη ζητούν να γίνει από μηδενική βάση το όριο της διάταξης του άρθρου 38 του νόμου 2873/20 για την υποχρεωτική υπογραφή δηλώσεων, βιβλίων και οικονομικών καταστάσεων, να μην υπάρξει πρόστιμα σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης και όλα τα πρόστιμα για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεων (ασφαλιστικές και φορολογικές) να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ για λόγους ανωτέρας βίας.

Το διεκδικητικό τους πλαίσιο περιλαμβάνει ακόμη διευθέτηση του χρόνου τιμολόγησης υπηρεσιών, καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του λογιστή – φοροτεχνικού, θεσμοθέτηση ειδικής συμβουλευτικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την αγορά, δυνατότητα υποβολής ορθών επαναλήψεων αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και μεταξύ άλλων άμεση παράταση των ΑΠΔ Μαΐου και Δώρου Πάσχα μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Οι επαγγελματίες προχωρούν σε δεύτερο γύρο κινητοποιήσεων καθώς «μέχρι σήμερα δεν είδαν ανταπόκριση στην υλοποίηση των ανωτέρω θεμάτων. Αντίθετα, το μόνο το οποίο είδαμε, ήταν η συνεχιζόμενη και καθημερινή δυσλειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων και των εν γένει εφαρμογών δυσχεραίνοντας τη μέχρι τώρα βεβαρυμένη εργασία μας», αναφέρουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου