ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Μουλάς: Αποφεύγει να λάβει θέση για το νερό και εργοστάσιο SRF ο Ιατρικός Σύλλογος

γ-μουλάς-αποφεύγει-να-λάβει-θέση-για-τ-13018

Ανταπαντώντας στην ανοικτή επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργος Μουλάς αναφέρει:

«Διάβασα την ανοικτή επιστολή σας, σχετική με τα θέματα, τα οποία σας έθεσα αλλά δυστυχώς στην απάντησή σας αποφεύγετε να πάρετε σαφή θέση. Συγκεκριμένα:

  1. Δεν απαντάτε για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εργοστασίου – Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), που θα ανεγερθεί στον σκουπιδότοπο στο Κάκκαβο. Δηλαδή αν κατά την ανέγερση και έπειτα κατά την λειτουργία του το εργοστάσιο αυτό θα προκαλέσει ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου στον σκουπιδότοπο και πέριξ αυτού. Αν δεν συμφωνείτε με το προϊόν το οποίο θα παράγει, δηλαδή το SRF, τούτο είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο έχει κριθεί από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας αλλά και από τον λαό του Βόλου στις περσυνές εκλογές.
  2. Δεν απαντάται στις ανακοινώσεις του κ. Τσάμη ότι «επειδή δεν επαρκούν οι ποσότητες ανακυκλώσιμων σκουπιδιών της περιοχής μας, θα εισάγονται υπολείμματα ανακυκλώσιμων σκουπιδιών από τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας (Καρδίτσα-Τρίκαλα-Λάρισα)», τις οποίες εγώ θεώρησα σαν μεγάλη ανακρίβεια
  3. Δεν απαντάτε σαφώς για το φλέγον και επίκαιρο θέμα του μολυσμένου νερού των Σταγιατών αλλά με παραπέμπετε σε μια προ τετραετίας ανακοίνωση του 2016 για το νερό της Πορταριάς. Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν ο Σύλλογος να εκδώσει σαφή και προειδοποιητική για το κοινό ανακοίνωση.
  4. Δεν παίρνετε θέση στη δήλωση του κ. Τσάμη ότι ο Βόλος «θα μετατραπεί και σε σκουπιδότοπο της υπόλοιπης χώρας», η οποία και ατεκμηρίωτη είναι και ταυτόχρονα στρέφεται κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος δεν πρέπει να μπαίνει στην υπηρεσία κανενός. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι άλλος είναι ο θεσμικός ρόλος του Ιατρικού Συλλόγου και των μελών του και άλλος η πολιτική δραστηριότητα του καθενός. Ο Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να παραμείνει μακριά από πολιτικές διενέξεις, που δεν τις έχει ανάγκη και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με τις χρήσιμες επιστημονικές παρεμβάσεις του.

Ελπίζω να λάβετε θέση για τα ζητήματα, που σας έθεσα”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου