ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση λόγω μετάθεσης ιερέα

αναστάτωση-λόγω-μετάθεσης-ιερέα-13263

Την επάνοδο του επί είκοσι χρόνια εφημέριου του ναού του παλαιού κοιμητηρίου ζητούν δεκάδες πιστοί

Βαθύτατη θλίψη προκάλεσε σε όσους αναζητούν πνευματική παρηγοριά στο εκκλησάκι του παλαιού κοιμητηρίου Βόλου η απόφαση μετάθεσης του, επί 20 χρόνια, εφημέριου σε μακρινή περιοχή του Πηλίου, για την κάλυψη εκκλησιαστικών αναγκών. Η παραπάνω απόφαση της Μητρόπολης Δημητριάδος κοινοποιήθηκε στον ιερέα στις 5 Μαρτίου, με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να συγκεντρώνει, στο μεταξύ, περισσότερες από 1.500 υπογραφές, τις οποίες έθεσε στη διάθεση της τοπικής Εκκλησίας.

Στην επιστολή που συνέταξαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ταξιαρχών παλαιού κοιμητηρίου Βόλου και όσοι έχουν βρει μια όαση πνευματικής στήριξης και παρηγοριά στον ναό μετά την οδυνηρή απώλεια αγαπημένων προσώπων, εκφράζουν κατ’ αρχάς την έκπληξή τους για την «ξαφνική», όπως την χαρακτηρίζουν, απόφαση απόσπασης «του ιερέως και πνευματικού μας πατέρα, π. Αλεξάνδρου Σαγάνη, σε μακρινή περιοχή του Πηλίου».

Κοινό αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ενοριτών είναι η επάνοδος του ιερέα στον ναό ενώ εκφράζουν τη λύπη τους για την παραπάνω εξέλιξη, στην επιστολή που κοινοποίησαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Σε άλλο σημείο της επιστολής που απευθύνεται στη Μητρόπολη Δημητριάδος, επισημαίνεται η μεγάλη πνευματική προσφορά του π. Αλέξανδρου, με τους συντάκτες να υπογραμμίζουν ότι: «Επί είκοσι συναπτά έτη ήταν ο λειτουργός των Μυστηρίων και παρηγορητής μας στους Αγίους Ταξιάρχας Παλαιού Κοιμητηρίου Βόλου. Με την απρόσμενη και ξαφνική απόσπαση από την μία μέρα στην άλλη, μείναμε κενοί και λυπημένοι χωρίς πλέον την παρουσία, την παρηγορία, και τη στήριξη προς όλους μας του πατρός Αλεξάνδρου».

Σε προγενέστερη επιστολή τους προς την Μητρόπολη Δημητριάδος, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού, σημείωσαν ότι «η ψυχή και η καρδιά του κοιμητηρίου είναι ο πνευματικός μας πατέρας, π. Αλέξανδρος. Επί χρόνια έδωσε και συνεχίζει να δίνει μαρτυρία πίστεως. Δοκιμάστηκε, άντεξε και πέτυχε. Στο πρόσωπό του βλέπουμε τον ιερέα που είναι παράδειγμα προς μίμηση».

Το εκκλησάκι του παλαιού κοιμητηρίου εξυπηρετείται, στο μεταξύ, από εφημέριους άλλου ναού, με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου να παρακαλούν θερμά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο: «Να επαναφέρετε τον ιερέα εις την προτέρα τάξη, να ξανά επανέλθει η γαλήνη η ειρήνη και η ζωή, σε μας, στο Εκκλησάκι, και στον Ιερό χώρο του Κοιμητηρίου, έστω να λειτουργεί δύο Κυριακές εκάστου μηνός, διότι μόνο την Αναστάσιμη ημέρα της Κυριακής Εκκλησιάζονται οι πιστοί έχοντας τον χρόνο και την δυνατότητα να γεμίζει ο κατανυκτικότατος Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τώρα όλα έχουν ερημώσει».

Κλείνοντας την επιστολή, επισημαίνουν ότι τους έχει στοιχίσει πάρα πολύ η απουσία του π. Αλέξανδρου, «διότι εκτός του ότι είναι πνευματικός μας πατέρας, μας έχει συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια, και με τον παρηγορητικό του λόγο κατορθώσαμε σιγά – σιγά να μείνουμε όρθιοι μετά την απώλεια των παιδιών μας. Παρακαλούμε θερμός να αποκαταστήσετε, να μεριμνήσετε και να επιληφθείτε άμεσα επί του σοβαρού αυτού θέματος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου