ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμο το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου να υποδεχτεί με ασφάλεια πτήσεις

ετοιμο-το-αεροδρόμιο-νέας-αγχιάλου-να-15291

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση «τουρισμός» ενόψει του ανοίγματος των πτήσεων εξωτερικού από την Τετάρτη 1 Ιουλίου. Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου επισκέφτηκε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και πραγματοποίησε σύσκεψη για την ετοιμότητα των υπηρεσιών για το ασφαλές άνοιγμα του αεροδρομίου. Ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί για τους επιβάτες των πτήσεων, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Επισημαίνεται ότι αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στη Μαγνησία και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο της Σκιάθου για επιθεώρηση.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες οι βουλευτές Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Πολιτικής Προστασίας, Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργο Κίτσιος, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο αερολιμενάρχης Νέας Αγχιάλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού, Αλέξανδρος Σκορδάς, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, Νικόλαος Μητσιογιάννης, άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες της πυροσβεστικής και της 111 Πτέρυγας Μάχης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργίου προσγειώθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στο πολιτικό αεροδρόμιο στις 14:00. Σε δηλώσεις του ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν οι επισκέψεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε 18 αεροδρόμια και του ιδίου στα υπόλοιπα περιφερειακά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι επιβάτες που θα εισέρχονται στη χώρα θα ελέγχονται δειγματοληπτικά, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου και θα αξιολογούνται από επιστημονική ομάδα ανάλογα με τις πληροφορίες που έχουν δώσει.

«Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε και όποια προβλήματα ανακύψουν θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Περιμένουμε να κάνουν όλοι το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια τη δική μας και όλης της ελληνικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι «η εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής για την ετοιμότητα των υπηρεσιών είναι ενθαρρυντική. Πάντοτε οι υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα και άψογη συνεργασία. Σκοπός μας είναι να υπάρχει και προσέλευση».

Ηδη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από σύνολο 140.000 επιβατών έχουν εντοπιστεί 190 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό».

Ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι «οι επιβάτες που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό τίθενται σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών ανεξαρτήτως των λόγων που επισκέφτηκαν τη χώρα, αν δηλαδή ήρθαν για τουρισμό ή για επαγγελματικούς λόγους».

Τέλος, επισήμανε ότι πρόγραμμα για τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα τρέξει και για τα χερσαία σύνορα για τις εφτά πύλες εισόδου στη χώρα με τις δύο ακτοπλοϊκές συνδέσεις από Ιταλία προς Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

Το Σάββατο η πρώτη πτήση από Γαλλία

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου Κωνσταντίνος Ευσταθίου ενημέρωσε ότι η πρώτη πτήση στο αεροδρόμιο θα είναι το Σάββατο 4 Ιουλίου από Παρίσι με την εταιρεία Transavia France.

Ο ίδιος είπε ότι η δεύτερη πτήση θα έχει 145 επιβάτες και σχολίασε τις πληρότητες λέγοντας ότι είναι καλές.

Ακόμη, ενημέρωσε ότι «σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα που υπάρχει πτήσεις στο αεροδρόμιο θα κάνουν οι εταιρείες Easy Jet από Αγγλία, η Condor από Γερμανία, η Transavia από Ολλανδία, η Transavia France από Γαλλία και η Aystrian Airlines από Αυστρία. Ωστόσο το επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρχουν αλλαγές», είπε.

Καλή η οργάνωση για την αντιπυρική περίοδο

Τέλος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Νικόλαος Μητσιογιάννης αναφέρθηκε στην οργάνωση για την αντιπυρική περίοδο. Είπε ότι ο νομός έχει οργανωθεί καλά και οι αρχές περιμένουν να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εποχικά κλιμάκια, τα οποία θα ξεκινήσουν περιπολίες στο επόμενο δεκαήμερο. Ο στόλος των οχημάτων έχει συντηρηθεί, ενώ θα υπάρχει επαρκές προσωπικό με τους εποχικούς που αναμένεται να λάβουν εργασία άμεσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου