ΤΟΠΙΚΑ

14.712 άτομα αναζητούν δουλειά ~ Στους 23.362 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη Μαγνησία

14-712-άτομα-αναζητούν-δουλειά-στους-23-362-οι-ε-15889

Επιπλέον 8.650 διατηρούν κάρτα ανεργίας για να λαμβάνουν διάφορα επιδόματα πρόνοιας – Πόσοι άνεργοι είναι καταχωρημένοι στον ΟΑΕΔ ανά Δήμο

Στους 23.362 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη Μαγνησία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται επίσης να δοθούν στη δημοσιότητα συγκριτικά στοιχεία για την ανεργία σε επίπεδο Μαγνησίας, πριν και μετά τον κορονοϊό εποχή, προκειμένου να αποτυπωθεί αν αυτό το διάστημα, παρά την απαγόρευση, έγιναν απολύσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο ταμείο ανεργίας μέχρι πρότινος εργαζόμενοι.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ Θεσσαλίας, πάντως, αναζητούν άμεσα εργασία 14.712 άτομα, ενώ τα υπόλοιπα 8.650 άτομα που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του οργανισμού είναι εκείνοι που έχουν κάρτα ανεργίας, προκειμένου να τύχουν διαφόρων ρυθμίσεων.

Ο μεγαλύτερος όγκος εγγεγραμμένων ανέργων σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα του ΟΑΕΔ συγκεντρώνονται στον Δήμο Βόλου, που μετρά 20.061 ανέργους συνολικά, από τους οποίους οι 12.780 αναζητούν εργασία και οι υπόλοιποι ανήκουν στις λοιπές κατηγορίες.

Στον Δήμο Αλμυρού οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που ψάχνουν άμεσα για δουλειά είναι 901, ενώ στις λοιπές κατηγορίες καταγράφονται 611 άτομα. Αντίστοιχα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ψάχνουν για δουλειά 160 άνεργοι, ενώ 157 έχουν εγγραφεί στο μητρώο για άλλους λόγους, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου εργασία αναζητούν 523 άτομα και στις λοιπές κατηγορίες ανήκουν άλλα 326, ενώ τέλος στον Δήμο Νοτίου Πηλίου από το σύνολο των 614 ανέργων, οι 299 ψάχνουν για απασχόληση, ενώ οι 315 συγκαταλέγονται στις λοιπές κατηγορίες.

Η «χαρτογράφηση» των Β. Σποράδων

Η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας στον ίδιο πίνακα συμπεριλαμβάνει επίσης τα τελευταία στοιχεία για την καταγραφή των εγγεγραμμένων ανέργων στα τρία νησιά του συμπλέγματος των Σποράδων.

Ετσι, στον Δήμο Αλοννήσου από το σύνολο των 249 καταγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, οι 99 αναζητούν απασχόληση, ενώ οι 150 διατηρούν την κάρτα ανεργίας για να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων. Την ίδια ώρα στον Δήμο Σκιάθου από τους 1.220 εγγεγραμμένους ανέργους, να κατοχυρώσουν μία θέση εργασίας επιδιώκουν οι 481, ενώ 739 άτομα παραμένουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ στις λοιπές κατηγορίες για επιδόματα. Τέλος στον Δήμο Σκοπέλου αναζητούν εργασία 202 άτομα, ενώ 267 αξιοποιούν το δικαίωμα φοροελαφρύνσεων και επιδομάτων εξαιτίας της κάρτας ανεργίας που διαθέτουν.

Το μορφωτικό επίπεδο

Από το σύνολο των ανέργων ποσοστό 1,31% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς καμία εκπαίδευση, ένα 33,71% συγκαταλέγεται στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως 3η Γυμνασίου, ποσοστό 48,24% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τέλος 16,75% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκείνοι που κυρίως παραμένουν πάνω από 12μήνες στην ανεργία και αναζητούν δουλειά είναι απόφοιτοι Λυκείου, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των απόφοιτων του Δημοτικού την τελευταία 3ετία, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυστοκία εξασφάλισης εργασίας για όσους δεν διαθέτουν επιπλέον εφόδια μόρφωσης αλλά και κατάρτιση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου