ΤΟΠΙΚΑ

Mικρά… θαύματα από το σπίτι ~ Μαθητές γυμνασίων αξιοποίησαν την καραντίνα

mικρά-θαύματα-από-το-σπίτι-μαθητές-γυ-15935

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τα βραβεία του διαγωνισμού ανά κατηγορία

Η περίοδος της καραντίνας, στην οποία μπήκαν την περασμένη άνοιξη και οι μαθητές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, αποδείχθηκε άκρως δημιουργική. Μαθητές γυμνασίων μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας «Δημιουργούμε στο Σπίτι» έκαναν μικρά… θαύματα και εντυπωσίασαν.

Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν σε επτά κατηγορίες που περιλάμβανε ο διαγωνισμός και από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία ανά κατηγορία.

Η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών που διακρίθηκαν και η παράδοση του βραβείου τους θα γίνει σε ειδική τελετή που προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωσή της η Δ.Δ.Ε. τονίζει: «Αδήριτη ανάγκη της εκπαίδευσης είναι ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, καλλιεργούν κλίσεις και δεξιότητες και φέρνουν σε επαφή τους μαθητές με εκλεκτούς εκπροσώπους του χώρου. Στο πλαίσιο αυτό και μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που, πριν λίγο καιρό, όλοι βιώσαμε, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, ένας πρωτότυπος, πολύπτυχος μαθητικός διαγωνισμός, με τίτλο «Δημιουργούμε στο Σπίτι». Αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας η ανάγκη διατήρησης της επαφής των μαθητών με σχολικές δράσεις, εκτός των καθημερινών διαδικτυακών μαθημάτων τους, οι οποίες θα συνέβαλαν στην εκτόνωση του μαθητικού δημιουργικού παλμού, αυτού που ξεπηδά καθημερινά από τις σχολικές τάξεις και ζωντανεύει το σχολικό περιβάλλον. Σκοπός αυτού του διαγωνισμού ήταν η προώθηση της καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης της μαθητικής κοινότητας καθώς και η βιωματική συμμετοχή και εμπλοκή της σε δράσεις από το σπίτι, με την αρωγή αξιόλογων πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα, ενέπνευσαν τους μαθητές με τις πολιτιστικές τους αξίες, διανθίζοντας τη φιλοσοφία του διαγωνισμού.

Άλλωστε, αυτοί οι Σύλλογοι εμφορούνται από ζήλο κι αγάπη για τον εθελοντισμό και την προσφορά στο πλησίον, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση, την ανάδειξη και διατήρηση της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας, των ηθών και εθίμων αλλά και της εκπαιδευτικής καινοτομίας.

Με την πεποίθηση ότι οι μαθητές μας δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν πηγές και πρότυπα έμπνευσης, έχοντας ενημερωθεί διαδικτυακά από το σχολείο τους, με ένα λεπτομερές και κατατοπιστικό εγχειρίδιο για τις πολιτιστικές θεματικές κατηγορίες που θα μπορούσαν να επιλέξουν για τη συμμετοχή τους, προσκλήθηκαν με την καθοδήγηση και των καθηγητών τους, να αντιμετωπίσουν την παραμονή τους στο σπίτι δημιουργικά, ξεδιπλώνοντας την πολυποίκιλη έμπνευση και τη φαντασία τους, αποτυπώνοντας το δικό τους μήνυμα και τη δικιά τους άποψη που διαχέει την αμφίδρομη σχέση σχολείου, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Τα βραβεία

Ο διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, η προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Ρηγώ Φασουράκη και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Σοφία Κανταράκη, συγχαίρουν θερμά όλους τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτότυπη δράση, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους για τη συνολική τους καθοδήγηση.

Οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι, το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκού, το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, ο Σύλλογος Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, ο Ροταριανός όμιλος Βόλου, το Φιλανθρωπικό Σωματείο ο Εσταυρωμένος, το TALOS, και οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, με στελέχη της ΔΔΕ Μαγνησίας, προέβησαν με συγκεκριμένα κριτήρια στην κρίση και στην έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών τα οποία είναι τα εξής:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΩΛΚΟΥ

  • 1ο βραβείο: ΝΑΤΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ – 7ο Γυμνάσιο Βόλου (Αθανάσιος Διάκος)
  • 2ο βραβείο: ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (Ο Ρήγας και ο Κοραής υποβαστάζουν την Ελλάδα)
  • 3ο βραβείο: ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -2ο Γυμνάσιο Βόλου (Ο ήρωας Αθανάσιος Διάκος)

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΒΟΛΟΥ

  • 1ο βραβείο: KΑΛΟΒΕΔΟΥΡΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – Γυμνάσιο Αργαλαστής Α1 «Γυναικεία Παραδοσιακή Φορεσιά Λαύκου Ν. Πηλίου» λόγω της αισθητικής και της συνθετότητας του έργου της, στηριγμένο σε υλικό κατάλοιπο της παράδοσης της χωριού της.
  • 2ο βραβείο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΤΣΙΚΛΗ – Γυμνάσιο Βελεστίνου Γ΄ Γυμνασίου «Παραδοσιακή Φορεσιά Σκιάθου, Σκοπέλου, Τρικερίου» για τη δεξιότητα της ποικιλομορφίας των τριών φορεσιών που απέδωσε.
  • 3ο βραβείο: ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΟΣ – 7ο Γυμνάσιο Βόλου, Α΄ Γυμνασίου «Φορεσιά Τρικερίου» για την ευαισθησία του στο σχέδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΦΙΣΑΣ

  • 1ο βραβείο: ΦΙΟΡΕΛΑ ΜΕΜΑΪ – Γυμνάσιο Αργαλαστής
  • 2ο βραβείο: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΙΑΤΣΙΚΟΥ – 9ο Γυμνάσιο Βόλου
  • 3ο βραβείο: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΕΛΛΟΥ – 3ο Γυμνάσιο Βόλου και ΗΛΙΑΣ ΝΑΤΣΙΟΣ (1η εικόνα) – 7ο Γυμνάσιο Βόλου

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

  • 1ο βραβείο: ΤΣΙΟΥΒΑΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – 4ο Γυμνάσιο Βόλου – «Ο ιός που ένωσε τους ανθρώπους», πεζό
  • 2ο βραβείο: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΜΥΡΤΩ – Μουσικό Σχολείο Βόλου – «Υπάρχει κάτι ακόμα», ποίημα
  • 3ο βραβείο: ΚΑΚΑΖΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – 4ο Γυμνάσιο Βόλου – «Ο ιός που ένωσε όλους τους ανθρώπους», πεζό

ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ

  • 1ο βραβείο: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΜΥΡΤΩ – Μουσικό Σχολείο Βόλου – «Υπάρχει κάτι ακόμα», ποίημα
  • 2ο βραβείο: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΗ – 8ο Γυμνάσιο Βόλου «Όταν αγαπάς», ποίημα
  • 3ο βραβείο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΨΥΡΡΗ – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ποίημα και ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ – Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας, ποίημα

TALOS – ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ- ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

  • 1ο βραβείο: ΤΣΙΑΜΑΝΗΣ – Ανακύκλωση
  • 2ο βραβείο: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ – WaterBot
  • 3ο βραβείο: ΚΙΟΣΣΕ ΜΑΡΗΛΙΑ – «epico-bee»

ΦΙΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

  • 1ο βραβείο: Το έργο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ιωάννης – ΑΔΩΝΙΣ ΤΣΙΩΛΗΣ
  • 2ο βραβείο: Το έργο Ειδώλιο Φ- Χριστίνα – ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗ
  • 3ο βραβείο: Το έργο Περίαπτα με χρώμα σε διάφορα σχέδια – ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΛΟΒΕΔΟΥΡΗ και το έργο Πρώτη γνωριμία με την αγγειοπλαστική και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη – ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΣΙΑΚΟΥ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου