Συνεχίζεται το... κρεσέντο ελέγχων στην εστίαση

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-27, 13:45:51
Συνεχίζεται το... κρεσέντο ελέγχων στην εστίαση

«Φύλλο και φτερό» έγιναν καταστήματα για την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του COVID - 19

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το… κρεσέντο ελέγχων στα καταστήματα εστίασης από τον έναν μετά τον άλλο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκαλώντας αντιδράσεις καταστηματαρχών που θεωρούν ότι βρίσκονται στο «στόχαστρο».

Στον απόηχο της «γεμάτης» από ελέγχους προηγούμενης εβδομάδας και η τρέχουσα χαρακτηρίζεται από το πήγαινε – έλα κλιμακίων ελέγχου κάθε υπηρεσίας που κάνουν «φύλλο και φτερό» τις επιχειρήσεις για να διαπιστώσουν τη νόμιμη λειτουργία τους και σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στην επιβολή προστίμων.

Χθες επιχειρήσεις δέχθηκαν ελέγχους επί παντός του επιστητού, για τις αποστάσεις των καθισμάτων, την ύπαρξη πιστοποιητικού για τα air condition, την τήρηση του ωραρίου αλλά και την προμήθεια κάδων με ποδοστήρια. Αργά το απόγευμα, ελεγκτικό κλιμάκιο από την Αθήνα έλεγξε εξονυχιστικά καταστήματα εστίασης για την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του νέου κορονοϊού δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Επιθεώρηση Εργασίας, Δημοτική Αστυνομία και Εφορία επισκέφθηκαν το τελευταίο τριήμερο τις επιχειρήσεις που αναζητούν τον βηματισμό τους μετά την καραντίνα που τους επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση του COVID-19 και ενώ οι τζίροι έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές περιόδους όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εστίασης.

«Αντί να εξυπηρετούμε πελάτες, που είναι λιγοστοί, τις τελευταίες ημέρες έχουμε αφιερωθεί να… σερβίρουμε έγγραφα και πιστοποιητικά που μας ζητούν κλιμάκια υπηρεσιών ελέγχου. Νιώθουμε ότι είμαστε στο στόχαστρο. Θέλουμε τους ελέγχους, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε ή να κρύψουμε, αυτό όμως που γίνεται αγγίζει τα όρια της υπερβολής», έλεγε χθες αγανακτισμένος καταστηματάρχης εστίασης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=