ΤΟΠΙΚΑ

Περιπέτεια για 8χρονο κοριτσάκι στον Βόλο

περιπέτεια-για-8χρονο-κοριτσάκι-στον-β-20176

Στο κόκκινο η αγωνία μέχρι να εξασφαλιστεί κρεβάτι σε παιδοχειρουργική κλινική στο ΑΧΕΠΑ, που εφημέρευε, καθώς σε Βόλο και Λάρισα δεν υπάρχει τέτοια υποδομή

Στο κόκκινο σκαρφάλωσε η αγωνία δύο γονιών, καθώς επίσης γιατρών και νοσηλευτριών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Βόλου, μέχρι να εξασφαλιστεί κρεβάτι σε παιδοχειρουργική κλινική στην πλησιέστερη, σε αυτή την περίπτωση, πόλη στον Βόλο, που είναι η Θεσσαλονίκη, προκειμένου να νοσηλευτεί ένα 8χρονο κοριτσάκι για το οποίο χρειάστηκε επείγουσα διακομιδή, προχθές το βράδυ, ελλείψει αντίστοιχων υποδομών στην υπόλοιπη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η 8χρονη ανήλικη αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας. Προχθές μεταφέρθηκε στα επείγοντα αντιμετωπίζοντας έκτακτο πρόβλημα για το οποίο χρειάζονταν απαραιτήτως παιδοχειρουργός και παιδογαστρεντερολόγος.

Οι ειδικότητες αυτές φυσικά δεν υφίστανται ούτε στο Αχιλλοπούλειο, αλλά ούτε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Αφού έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες εξετάσεις, οι παιδίατροι του Αχιλλοπουλείου αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο το οποίο να διαθέτει παιδοχειρουργική κλινική για να νοσηλευτεί και να ακολουθήσει ειδική θεραπεία. Έτσι στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Το πιο κοντινό νοσοκομείο που εφημέρευε προχθές ήταν το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει τις ανάλογες υποδομές για τη νοσηλεία παρόμοιων περιστατικών.

Ακολούθησε συνεννόηση των γιατρών μεταξύ των δύο νοσοκομείων και αφού δόθηκε το πράσινο φως, δρομολογήθηκε στη συνέχεια η επείγουσα διακομιδή της μικρούλας.

Το προχθεσινό συμβάν και η αγωνία που έζησαν πρωτίστως οι γονείς της μικρούλας, αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες της Παιδιατρικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου, έρχεται να αναδείξει την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι υποδομές υγείας για τη νοσηλεία παιδιών.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Αναστασία Αναστασίου που ρωτήθηκε σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η δημιουργία παιδοχειρουργικής κλινικής αλλά και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία παιδιών, αποτελούν δύο πάγια αιτήματα που βάζει σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ίδια για πολύ σοβαρά περιστατικά συνήθως γίνεται διακομιδή, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αθήνα.

Πριν από ενάμιση χρόνο πάντως είχε ανακοινωθεί από τη διοίκηση του ΠΓΝΛ η δημιουργία Παιδοχειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η οποία όμως βρίσκεται ακόμη σε επίπεδο μελέτης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου