ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη φυλακή για τις 500 δόσεις «λευκού θανάτου»

στη-φυλακή-για-τις-500-δόσεις-λευκού-θαν-20700

Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο συλληφθέντες ημεδαποί σε Βόλο και Σκόπελο το περασμένο Σάββατο για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης συνολικού βάρους 50 γραμμαρίων, η οποία αντιστοιχεί σε 500 δόσεις «λευκού θανάτου».

Οι δύο δράστες, ηλικίας 43 και 31 ετών αντίστοιχα, οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή για να απολογηθούν για τις πράξεις τους με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος υποστήριξε ότι ήθελε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Ισχυρίστηκε ότι κράτησε μία ποσότητα ηρωίνης για τον εαυτό του και την άλλη θα την έδινε στον συνεργό του. Είπε τέλος ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και επικαλέστηκε πραγματογνωμοσύνη και τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, οι οποίες σύμφωνα με την υπεράσπιση τεκμηριώνουν την εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες.

Από την πλευρά του ο 31χρονος φερόμενος ως συνεργός του διακινητή επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι «ο συγκατηγορούμενός του είχε τα ναρκωτικά και ότι έριξε το βάρος της ευθύνης στον ίδιο, επειδή είναι πολύ γνωστός στο νησί και δεν ήθελε να εκτεθεί». «Δεν παρέλαβα το δέμα, όταν με κάλεσε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι εξιλαστήριο θύμα της υπόθεσης.

Εντούτοις, οι εξηγήσεις των δύο δραστών δεν έπεισαν τη Δικαιοσύνη. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αργά χθες το μεσημέρι εκδόθηκε απόφαση προφυλάκισης. Οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν από τα δικαστήρια με χειροπέδες και κρατήθηκαν για μεταγωγή στις φυλακές.

Από την πλευρά του πάντως ο 31χρονος συνεργός προτίθεται να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου κατά της απόφασης προφυλάκισής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει ότι είναι αθώος και χαρακτηρίζει άδικη την απόφαση. Χθες στα δικαστήρια Βόλου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς του σε ένδειξη συμπαράστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έγινε όταν ο 43χρονος έφτασε το Σάββατο νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να ταξιδέψει για τη Σκόπελο με το επιβατηγό οχηματαγωγό Εξπρές Σκιάθος, φορτωμένος με 50 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, που αντιστοιχούν σε 500 δόσεις «λευκού θανάτου». Η συμπεριφορά του κίνησε αμέσως τις υποψίες λιμενικών και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου βρέθηκε στην κατοχή του η ποσότητα της ηρωίνης, που προοριζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, για διακίνηση. Κατά την προανάκριση ο 43χρονος υποστήριξε ότι την ποσότητα την αγόρασε για λογαριασμό άλλου ατόμου, που διαμένει στο νησί.

Συνελήφθη και αμέσως άρχισε η κινηματογραφική επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που τον ανέκριναν και έμαθαν για τον 31χρονο συνεργό του, ο οποίος τον περίμενε στο νησί, μαζί με τις 500 δόσεις του «λευκού θανάτου».

Ακολούθως από το Λιμενικό Σώμα ζητήθηκε η παρουσία εισαγγελέα από τον Βόλο για τη διενέργεια ερευνών στα σπίτια των δύο συλληφθέντων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου