Στο Δήμο Βόλου τελικά η πλαζ των Αλυκών

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-12, 21:29:45
 Στο   Δήμο   Βόλου τελικά η  πλαζ  των  Αλυκών

Υπόσχεση - δέσμευση του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου

Tη δέσμευση ότι τα ακίνητα της Εταιρείας Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ Α.Ε) θα δοθούν τελικά στους Δήμους και όχι στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και τη σχετική δέσμευση - αναδίπλωση του Υπουργού, ο οποίος αρχικά είχε προτείνει την παραχώρηση των τουριστικών ακινήτων στις οικείες Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις.

Ειδικότερα ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας έχει ως εξής:

«Την αλλαγή του άρθρου 38 του αθλητικού νομοσχεδίου που σήμερα προβλέπει ότι τα ακίνητα της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) μεταφέρονται στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ζήτησε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Mαγνησίας Κ. Καρτάλης. Όπως επεσήμανε «είναι αναγκαίο να μεταφέρουμε τα ακίνητα αυτά στους Δήμους ικανοποιώντας την αρχή της εγγύτητας και δημιουργώντας εργαλεία αλλά και κίνητρα για την τοπική ανάπτυξη».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος δεσμεύθηκε για την τροποποίηση του σχεδίου νόμου ώστε τα ακίνητα να μεταφερθούν τελικά στους Δήμους. «Είναι μια θετική εξέλιξη που μεταφράζεται στο ότι τα τουριστικά ακίνητα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου (πλαζ Αλυκών, εκτάσεις στη Μακρινίτσα, στη Δράκεια και στη Σκόπελο) θα περιέλθουν τελικά στους Δήμους Βόλου και Σκοπέλου», συμπλήρωσε ο κ. Καρτάλης.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=