ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζονται υπαίθρια πάρκινγκ και αστικός εξοπλισμός

αναβαθμίζονται-υπαίθρια-πάρκινγκ-κα-26379

Σε Μηλιές, Συκή, Νεοχώρι, Αφέτες και Τρίκερι – Πρόταση περίπου 240.000 ευρώ καταθέτει ο δήμος Νοτίου Πηλίου στο «Πράσινο Ταμείο»

Στην αναβάθμιση υπαίθριων πάρκινγκ, αλλά και αστικού εξοπλισμού προχωρά ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με διπλή πρόταση προϋπολογισμού περίπου 240.000 ευρώ που πρόκειται να καταθέσει στο «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σημειώνεται ότι το «Πράσινο Ταμείο» έχει εκδώσει πρόσκληση στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση». Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ο Δήμος Νοτίου Πηλίου υποβάλλει διπλή πρόταση: για την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού κοινόχρηστων χώρων προϋπολογισμού 44.726,80 ευρώ και για τη διαμόρφωση θεσμοθετημένων υπαίθριων χώρων στάθμευσης με βιοκλιματικά υλικά προϋπολογισμού 193.445,80 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων είναι 238.172,60€ και σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης ο Δήμος δύναται να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 168.172,80€ από το Πράσινο Ταμείο ενώ το υπόλοιπο ποσό των 69.999,80€, θα πρέπει να καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό η πρώτη παρέμβαση της αναβάθμισης του αστικού εξοπλισμού αφορά στις περιοχές των Αφετών και του Τρικερίου όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων καθώς και νέα παγκάκια.

Στα υπαίθρια πάρκινγκ παρεμβάσεις θα γίνουν στις Μηλιές, τη Συκή και το Νεοχώρι, όπου θα ξηλωθεί η άσφαλτος και οι χώροι θα διαμορφωθούν με φιλικά προς το φυσικό περιβάλλον και σε αρμονία με το δομημένο περιβάλλον υλικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου