ΤΟΠΙΚΑ

Αναμένουν τα ξενοδοχεία καραντίνας οι επιχειρηματίες στη Μαγνησία

αναμένουν-τα-ξενοδοχεία-καραντίνας-ο-32231

Ανασταλτικός παράγοντας για πολλές επιχειρήσεις το γεγονός ότι δεν έχουν οριστεί ακόμη

Αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες βρίσκονται πλέον οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, διερευνώντας ακόμη και στο παρά πέντε αν θα ανοίξουν, καθώς δεν έχουν οριστεί ακόμη τα ξενοδοχεία καραντίνας, όπως υπογραμμίζουν. Ιδιοκτήτες μονάδων της περιοχής διερωτώνται χαρακτηριστικά «πού θα απευθυνθούμε, αν ανοίγοντας τα ξενοδοχεία μας προκύψει ύποπτο κρούσμα;».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ίδιο ερώτημα διατυπώνεται, ταυτόχρονα, στη χερσαία και τη νησιωτική Μαγνησία, με τους ενδιαφερόμενους να διερευνούν όλες τις παραμέτρους που συνεπάγεται ένα ξενοδοχείο καραντίνας.

«Αναμένουμε τις τελικές διευκρινίσεις για κάποια τμήματα των πρωτοκόλλων, όπως το θέμα του γιατρού και της διαχείρισης κρούσματος. Περιμένουμε ακόμη την προκήρυξη για τα ξενοδοχεία καραντίνας, οπότε και αυτός είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για να λειτουργήσει κάποιους. Μέχρι στιγμής μόνο μια προδημοσίευση σε επίπεδο δελτίου τύπου έχουμε από το υπουργείο», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Υπό τις παρούσες συνθήκες εκτιμά ότι είναι πολλοί οι παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά για τους ξενοδόχους, που βρίσκονται υπό σκέψη αν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους ή όχι.

Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο ξενοδόχος Αρης Δερβένης, «ψυχή» του εμβληματικού ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο οποίος τόνισε ότι «αναμένουμε τις εξελίξεις με το ξενοδοχείο καραντίνας, το οποίο θα διευθετήσει το κράτος με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ». Παράλληλα ανέφερε ότι η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για όλους. «Η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι «όλοι είναι σε αναμονή για την 1η Ιουλίου, προκειμένου να ανοίξουν, όσοι ανοίξουν» συμπλήρωσε με νόημα.

Για δραματικές συνθήκες έκανε λόγο ο ξενοδόχος Πάρις Κονιόρδος, ενώ τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι να ανοίξουμε, αλλά το ενδεχόμενο να ανοίξουμε με καθημερινές απώλειες στον τζίρο. Τα έξοδά μας είναι τεράστια και ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας είναι να μην υπάρχει κίνηση». Ο ίδιος ξενοδόχος χαρακτήρισε «δραματική την γενική εικόνα» και σημείωσε ότι «προσπαθούμε να χαμογελάσουμε, αλλά μας έχει κοπεί το χαμόγελο».

Εξίσου προβληματισμένος δήλωσε ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει μεγάλος φόβος από την πλευρά των συναδέλφων μου, που είναι δικαιολογημένος, κατά τη δική μου άποψη». Παράλληλα επανέλαβε ότι σημείο εκκίνησης της τουριστικής κίνησης είναι τα μέσα Ιουλίου, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Εύκολη είναι η διαδικασία να λάβεις το σήμα από την πλατφόρμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, γιατί την έκανε εύκολη. Το να λάβεις το σήμα βάσει των οδηγιών του πρωτοκόλλου είναι φοβερά δύσκολο και απαιτεί οργάνωση για ένα ξενοδοχείο», είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου