Χωρίς μικροβιολόγο και παιδίατρο στη Ζαγορά

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-11, 12:34:57
Χωρίς μικροβιολόγο και παιδίατρο στη Ζαγορά

Πρόταση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς έχει κατατεθεί – στο πλαίσιο συνολικής πρότασης από το Νοσοκομείο Βόλου – για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή στην μονάδα έχουν παραμείνει μόλις τρεις γιατροί γενικής ιατρικής ενώ δεν υπάρχει μικροβιολόγος και παιδίατρος και φεύγει και ο οδοντίατρος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ειδικότερα στην πρόταση που θα κατατεθεί για χρηματοδότηση προβλέπεται η προμήθεια ενός ακτινολογικού μηχανήματος, η προμήθεια ενός ψηφιακού εμφανηστηρίου των ακτινών, ένα οδοντιατρικό μηχάνημα, ένας απινιδωτής και μικρότερα μηχανήματα.

Επίσης στην πρόταση προβλέπεται και η προμήθεια ενός ασθενοφόρου ωστόσο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου αυτή θα γίνει συνολικά για το Νομό από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας ωστόσο εκτός από τις υλικοτεχνικές ελλείψεις όπως επισημαίνει ο Διευθυντής Αργύρης Ακρίβος βασικότερες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν τρεις γιατροί γενικής ιατρικής, ενώ εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει μικροβιολόγος και εδώ και ένα χρόνο δεν έχει αντικατασταθεί ο παιδίατρος που έχει συνταξιοδοτηθεί, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να φύγει και ο οδοντίατρος.

«Έχουμε μείνει οι τρεις μόνιμοι γιατροί στο Κέντρο Υγείας και αμφιβάλλω αν θα αντικατασταθούν οι γιατροί στις θέσεις που λείπουν» αναφέρει ο κ. Ακρίβος, ο οποίος βέβαια εξέφρασε τις αμφιβολίες του και για την πρόταση αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας.

«Τις ξέρουμε αυτές τις προτάσεις. Τα λένε και μετά ή δεν γίνονται ή περιμένουμε δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια. Μακάρι να υλοποιηθεί αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου», τόνισε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας. 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=