ΤΟΠΙΚΑ

Τα προβλήματα των Αλυκών

τα-προβλήματα-των-αλυκών-851206

Επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η προχθεσινή λαϊκή συνέλευση στις Αλυκές, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, καθώς περισσότεροι από 300 δημότες όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν στη συνέλευση, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τα έργα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη συνοικία των Αλυκών και μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με το δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη και τους δημοτικούς συμβούλους, έθεσαν τις βάσεις συνεργασίας και συνέργειας για την υλοποίηση του σχεδιασμού που θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης επανέλαβε ότι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των συνοικιών και ότι προς αυτή την κατεύθυνση ήδη υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός έργων και παρεμβάσεων που έχουν συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανάπλαση του Παραλιακού μετώπου, αίτημα και των κατοίκων της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για την ανάπλαση του Μετώπου από Άναυρο μέχρι Σωρό, όπως επίσης στη μελέτη που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αύριο για τη διαμόρφωση του ανισόπεδου κόμβου στη Δουλκέρογλου. Ενημέρωσε εξάλλου τους κατοίκους των Αλυκών για την παραχώρηση της δημοτικής πλαζ από τα ΕΤΑ για την καλοκαιρινή περίοδο και επισήμανε ότι η δημοτική αρχή καταβάλλει κάθε προσπάθεια και διεκδικεί την επ΄ αόριστο παραχώρηση χρήσης της πλαζ από τα Τουριστικά Ακίνητα.
Ο δήμαρχος Βόλου επίσης δεσμεύτηκε ακούγοντας τις προτάσεις των περιοίκων για την αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων, ότι θα γίνουν έργα διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή, ενώ επίσης από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ θα δρομολογηθούν παρεμβάσεις για τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και πρασίνου.
Από την πλευρά των περιοίκων ζητήθηκε να υπάρχει συχνότερη παρέμβαση εξωραϊσμού και καθαριότητας των ακτών, αν και όπως αναγνώρισαν φέτος οι ακτές καθαρίστηκαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ενώ επίσης αρκετή συζήτηση έγινε και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και αφορούν το Σχέδιο Πόλης.
Επίσης τέθηκαν ζητήματα που αφορούσαν στους οικισμούς των Αλυκών και που αφορούν κυρίως στη ΔΕΥΑΜΒ (δίκτυο ομβρίων- αποχέτευση) αλλά και τις αστικές συγκοινωνίες, που όπως τονίστηκε θα πρέπει να είναι συχνότερες.
Ο δήμαρχος Βόλου για το θέμα των ομβρίων επεσήμανε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ την ερχόμενη Παρασκευή θα συζητηθεί η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, που όπως τόνισε αναμένεται να επιλύσει προβλήματα χρόνων της περιοχής.
Όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες ο κ. Βούλγαρης έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα αναμένεται να επιλυθεί μέσα από το πρόγραμμα «Συν-κοινωνία» που θα υλοποιήσει ο Δήμος σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ και το οποίο προβλέπει τετραπλασιασμό των δρομολογίων στις Παγασές και μείωση του εισιτηρίου στα 0,50 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου