ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στο Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία

ξεκίνησε-η-αγωνιστική-δράση-στο-παγκό-851206

Με τη συμμετοχή 22 αθλητών από 11 χώρες ξεκίνησε το αγωνιστικό μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία που ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου. Οι κακές καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν την έναρξη των ιστιοδρομιών οι οποίες όμως διεξήχθησαν στη συνέχεια κανονικά. Εγιναν συνολικά δύο ιστιοδρομίες και τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν στη 1η ιστιοδρομία ο Ούγγρος Πέγκαν Ζόλταν (272) ενώ στη 2η ο Βρετανός Μίλγουορντ Βαλ (257). Ο Βολιώτης Γιάννης Βλάχος (269) κατέλαβε τη 16η και 13η θέση αντίστοιχα ενώ η αθλήτρια από τις Μηλιές Θεοδώρα Μούτσιου δεν ξεκίνησε στις χθεσινές δύο ιστιοδρομίες.
Σήμερα, καιρού επιτρέποντος, θα πραγματοποιηθεί η 2η αγωνιστική ημέρα με δύο ιστιοδρομίες ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο χώρου του Αργοναυτικού Πάρκου μουσική εκδήλωση στην οποία θα εμφανιστούν οι αδελφοί Πυργέλη.

Δεν έγινε προκριματικός αγώνας
Ο άστατος καιρός που επικράτησε τη Δευτέρα έγινε η αιτία να διακοπεί ο δοκιμαστικός αγώνας καθώς, ενώ τα σκάφη βρίσκονταν στη θάλασσα δυνατοί άνεμοι έντασης 6 μποφόρ δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στους αθλητές και τα σκάφη με αποτέλεσμα ο μεν Γιάννης Βλάχος να βρεθεί στο νερό, ενώ ο αθλητής από την Αργεντινή βρέθηκα ξαφνικά χωρίς τιμόνι καθώς αυτό έσπασε. Άμεση βέβαια ήταν η επέμβαση των ανδρών της ομάδας διάσωσης που μετέφεραν τους αθλητές αλλά και τα σκάφη στη στεριά. Μετά από αυτή την τροπή η επιτροπή αγώνα αποφάσισε τη διακοπή των δοκιμαστικών.
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Αργοναυτικού Πάρκου στην Άφησσο παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, των αθλητών, των συνοδών, των εθελοντών και πλήθος κόσμου.
Μετά τον αγιασμό ο κ. Ιγνάτιος δήλωσε τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που κάνω αγιασμό σε ένα έργο που είναι έργο ζωής και μέσα από το οποίο ανατέλλει ένα καινούργιο πνεύμα για τη ζωή στην οποία κάθε άνθρωπος έχει μέρος και θέση. Όσοι γνωρίζουν τη Μαγνησία είναι σα να γνωρίζουν όλη την Ελλάδα καθώς συνδυάζει το βουνό, τη θάλασσα αλλά και τα νησιά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες.»
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαϊστράλι κ. Σωτήρης Γιαμάκος αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μια αθλητική εγκατάσταση αλλά ένα πνεύμα ξεχωριστό το οποίο κτίζουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε ένα χώρο θαλάσσιας δραστηριότητας που όλοι αγαπάμε.»
Τέλος ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Αφετών κ. Δημόπουλος καλωσόρισε τους αθλητές και τους συνοδούς τους τονίζοντας ότι «…έχουν μεγάλη θέληση και βούληση που βρίσκονται εδώ για να αγωνιστούν. Κάθε μέρα αποδεικνύουν ότι έχουν ιδιαίτερες ικανότητες.»
Ακολούθησε δείπνο που πρόσφερε η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, ενώ στο έπαιξε και τραγούδησε γνωστά Ελληνικά τραγούδια ο πιανίστας Γιώργος Μπελίρης.

Η Cοca-Cola 3Ε με το ΑΥΡΑ ActiveCap υποστηρικτές
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον με το ΑΥΡΑ ActiveCap είναι χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, της μεγαλύτερης παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης για αθλητές με αναπηρία, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το IFDS (International Association for Disabled Sailing) International Multihull Championship 2007, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου