ΤΟΠΙΚΑ

«Αψιμαχίες» για την ηλεκτροκίνηση

αψιμαχίες-για-την-ηλεκτροκίνηση-398262
Δεν είναι αρνητικός για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης

H ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου – Λάρισας από το Πρόγραμμα Jessica και το σχέδιο νόμου που προωθεί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού για παραχώρηση των ακινήτων των ΕΤΑ Α.Ε, φαίνεται να δημιουργεί διάσταση θέσεων ανάμεσα στο Δήμο Βόλου και στην αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο Δήμο Βόλου υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Jessica τότε το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την άρση της σιδηροδρομικής απομόνωσης του Βόλου, θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τα διανομαρχιακά έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας , καθώς όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του Δημάρχου, το ποσό που απαιτείται, περίπου 11.000.000 ευρώ, είναι ένα ποσό που είναι εφικτό για τις δυνατότητες της αιρετής Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός που ρωτήθηκε χθες βράδυ από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από την πλευρά του είπε ότι δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αρκεί όμως , όπως υπογράμμισε, να υπάρξει από το ΥΠΕΘΟ υπερδέσμευση του προγράμματος χρηματοδότησης της αιρετής Περιφέρειας. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ακόμη για τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν στην εκπόνηση των μελετών του έργου , μολονότι, όπως πρόσθεσε, είχαν εκταμιευθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας 20.000.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Κινούμενος πάντα σε ήπιους και όχι συγκρουσιακούς τόνους ο Κ. Αγοραστός σημείωσε με ότι είναι υπέρ της συνεννόησης, της αποτελεσματικότητας και των έργων. Ο πρώτος που θέλει περισσότερο το σιδηρόδρομο από οποιονδήποτε αλλον είμαι εγώ, τόνισε με νόημα …

Οσον αφορά την παραχώρηση των τουριστικών ακινήτων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο κ. Αγοραστός είπε ότι δεν είναι επίσης αρνητικός καθώς συμμερίζεται τις αιτιάσεις του Δήμου Βόλου ( λεπτομέρειες από τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Βόλου στον Π. Γερουλάνο δημοσιεύεται Στο παρακάτω ρεπορτάζ). Ωστόσο, όπως λέει ο Περιφερειάρχης, η αιρετή Περιφέρεια δεν μπορεί να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, από τη στιγμ/ή που η απόφαση της Πολιτείας είναι να παραχωρηθούν τα τουριστικά ακίνητα της ΕΤΑ Α.Ε στις οικείες Περιφερειακές Ενότητες όλης της χώρας. Από τη στιγμή που η Πολιτεία μας εμπιστεύεται την περιουσία της , είμαστε υποχρεωμένοι να κινητοποιηθούμε και να την αξιοποιήσουμε προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Είμαι υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας επανέλαβε ο κ. Αγοραστός, ωστόσο όπως λέει τα θέματα αυτά είναι τα ελάσσονα για την ελληνική κοινωνία που είναι μπροστά , όπως λέει, σε μία νέα εσωτερική υποτίμηση των εισοδημάτων της εξαιτίας της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται..

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου