ΤΟΠΙΚΑ

Στο 1% μειώθηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

στο-1-μειώθηκε-η-διαφορά-ν-δ-πασοκ-851206

Στο 1% διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GPO, ενώ ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά των λεγόμενων μικρών κομμάτων.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που μετέδωσε το MEGA, η ΝΔ συγκεντρώνει 35,5%, το ΠΑΣΟΚ 34,5%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΝ 4,4% και ο ΛΑΟΣ 4,9%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων έπεσε από το 10,6% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο μήνα σε 8%.
Ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά και στην παράσταση νίκης.
Το θέμα των ομολόγων εξακολουθεί να θεωρείται πολύ και αρκετά σημαντικό από το 68,9% των ερωτηθέντων, ενώ το 57,3% εκτιμά ότι οι χειρισμοί του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο θέμα ήταν αρνητικοί ή μάλλον αρνητικοί.
Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η κοινή γνώμη εμφανίζεται αρνητική ως προς την παραίτηση των Γ.Αλογοσκούφη και Π.Δούκα, ενώ το 45,2% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι πρέπει να παραιτηθεί ο γ.γ. του υπουργείου Γ.Κουρής.
Τέλος, στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα της διαφθοράς, το 36,3% απάντησε αυθόρμητα κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, το 35,7% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ και το 25,5% στο ΠΑΣΟΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου