ΤΟΠΙΚΑ

Απεβίωσε ο Βασίλειος Καράτζιος

απεβίωσε-ο-βασίλειος-καράτζιος-50612

Θλίψη για τον ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό τέως διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Βόλου

Εφυγε από τη ζωή χθες το πρωί, έχοντας δίπλα αγαπημένα του πρόσωπα, ο τέως διευθυντής Αγροτικής Τράπεζας Βόλου Βασίλειος Καράτζιος, ο οποίος ήταν πολύ γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στον Βόλο και τη Μαγνησία όχι μόνο από την επαγγελματική του διαδρομή, υπηρέτησε το επάγγελμά του ως λειτούργημα, με πάθος και ευσυνειδησία, αλλά και από την αγάπη του για την αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο και εν προκειμένω στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Βασίλειος Καράτζιος, τον οποίο διέκριναν το χαμόγελο, η μεγαλοψυχία, η πηγαία ευγένεια και το αστείρευτο ενδιαφέρον του για την πατρίδα και τον τόπο του, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών, μετά από ολιγόμηνη ασθένεια. Μέχρι σχεδόν το τέλος της ζωής του είχε πλήρη διαύγεια πνεύματος, ενώ το ενδιαφέρον του για την πολιτική ιστορία της χώρας δεν έπαυσε ποτέ.

Διάβαζε ακούραστα και αδιάλειπτα βιβλία ιστορικού περιεχομένου και ενημερωνόταν καθημερινά τα τοπικά νέα. Η αγάπη του για τον τόπο και τη χώρα του εκδηλώθηκε ακόμη πιο έντονα μετά τη συνταξιοδότησή του, το 1988, οπότε ανέλαβε μεγαλύτερη ενεργό δράση, συμμετέχοντας στα πολιτικά τοπικά δρώμενα μέσα από τη ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ.

Ο Βασίλειος Καράτζιος γεννήθηκε το 1928 από οικογένεια κτηνοτρόφων που ασχολούνταν με το εμπόριο γαλακτοκομικών προϊόντων. Η καταγωγή του ήταν από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Τα μαθητικά του χώρια τα πέρασε τα καλοκαίρια στην Αετομηλίτσα και τους χειμώνες στο Αργος Ορεστικό. Εγκαταστάθηκε στον Βόλο μετά τον γάμο του με την Ευρυδίκη Χαδουλίτση, καθώς η σύζυγός του ήλκε την καταγωγή της από τη Δράκεια και διετέλεσε διευθυντής στην Αγροτική Τράπεζα Βόλου επί σειρά ετών.

Νωρίτερα, υπηρέτησε στα καταστήματα Φαρσάλων, Γρεβενών, Νέας Ζίχνης Σερρών Αργούς Ορεστικού, Καστοριάς και άλλα. Εργαζόταν ακούραστα και αδιάλειπτα, καθώς πίστευε στις προοπτικές της Αγροτικής Τράπεζας. Οικείοι του και όλοι όσοι τον γνώρισαν αναφέρουν ότι ήταν πολύ δυναμικός και δραστήριος άνθρωπος και αφιέρωνε και την ψυχή του στην εργασία του.

Από τον γάμο του απέκτησε δύο κόρες την Αγορίτσα Καράτζιου αντιεισαγγελέα Εφετών Λάρισας και την Αικατερίνη Καράτζιου εκπαιδευτικό, ενώ ευτύχισε να γνωρίσει και δύο εγγόνια.

Με την οικογένειά του ήταν πολύ δεμένος. Όταν μετακόμισε στην Αγριά, πριν από περίπου 30 χρόνια, περνούσαν εκεί τις διακοπές τους τα καλοκαίρια. Μέχρι και τον Ιανουάριο ήταν κυριολεκτικά ακμαιότατος.

Συγγενείς και φίλοι θα τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία σήμερα Κυριακή, στις 12:30 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Η διεύθυνση της εφημερίδας και το προσωπικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου