ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα μετά τη μηνυτήρια αναφορά της ΔΕΥΑΜΒ κατά Λημνιού

εισαγγελική-έρευνα-μετά-τη-μηνυτήρια-51283

Προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμηση ή δυσφήμηση διέταξε χθες η Εισαγγελία Βόλου μετά τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Γεώργιου Τόρη κατά του εκπροσώπου της Επιτροπής Πολιτών Στέλιου Λημνιού με αφορμή την υπόθεση με το νερό στις Σταγιάτες.

Μετά την προχθεσινή μηνυτήρια αναφορά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη Βόλου να λάβει καταθέσεις.

Ειδικότερα η εισαγγελική έρευνα αφορά στις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο κ. Λημνιός σε ΜΜΕ, προτρέποντας τους πολίτες να πίνουν άφοβα νερό στις Σταγιάτες.

Όπως είναι γνωστό, Μεγάλη Παρασκευή και εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού άγνωστοι προκάλεσαν φθορές θέτοντας εκτός λειτουργίας το σύστημα απολύμανσης του νερού στο δίκτυο των Σταγιατών. Σε καθιερωμένες δειγματοληψίες συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ διαπιστώθηκε υψηλό μικροβιακό φορτίο και εκδόθηκε απόφαση απαγόρευσης χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δεδομένου ότι ήταν η πολλοστή φορά που το σύστημα χλωρίωσης υπόκεινταν σε δολιοφθορές, από τη ΔΕΥΑΜΒ τέθηκε εκτός δικτύου το νερό από την πηγή της Κρύας Βρύσης και το δίκτυο ύδρευσης συνδέθηκε με την πηγή Μάνα της Πορταριάς.

Σε νέες μετρήσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το νερό ήταν ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση και ήρθη η απαγόρευση.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μπέο ο κ. Λημνιός φέρεται ότι ισχυριζόταν ότι το νερό ήταν ασφαλές και πριν την άρση της απαγόρευσης και προέτρεπε τους πολίτες να το καταναλώνουν άφοβα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου