ΤΟΠΙΚΑ

«Τα αιολικά πάρκα θα έχουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις»

τα-αιολικά-πάρκα-θα-έχουν-πολλαπλές-α-51469

Επερώτηση ΛΑΣ Θεσσαλίας στην περιφερειακή αρχή

Τεράστια καταστροφή ισχυρίζεται η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας ότι θα προκαλέσει στο φυσικό περιβάλλον η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Αγραφα, τον Κόζιακα, τον Κίσσαβο και το Νότιο Πήλιο

Σε ερώτησή της προς την περιφερειακή αρχή η περιφερειακή παράταξη επισημαίνει ότι η εγκατάσταση προϋποθέτει διάνοιξη πολλών χιλιόμετρων νέων δρόμων σε κορυφογραμμές και πλαγιές, σε προστατευόμενα λόγω της ευαισθησίας τους οικοσυστήματα.

«Βρίσκεται επομένως σε εξέλιξη η διαφαινόμενη μετατροπή των Αγράφων από παρθένα φύση σε βιομηχανική ζώνη, το ίδιο και τμημάτων του Κόζιακα, του Κισσάβου και του Ν. Πηλίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η περιφερειακή παράταξη υποστηρίζει ότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κρύβουν σκοπίμως το μέγεθος των επεμβάσεων, οι οποίες θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητά να ενημερωθεί από την περιφερειακή αρχή αν συμφωνεί με την κατασκευή αιολικών πάρκων από επιχειρηματικούς ομίλους και αν όχι ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για να ματαιωθούν αυτά τα καταστροφικά έργα και σχεδιασμό. Ακόμη, αν προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες και ποιες προκειμένου να ακυρωθούν οι δύο υπάρχουσες άδειες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου