ΤΟΠΙΚΑ

«Θωρακίζεται» με Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

θωρακίζεται-με-πυροσβεστικό-κλιμά-51761

Πυροσβεστική υπηρεσία με δέκα άτομα, ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα και 24ωρη λειτουργία καθημερινά διασφαλίζει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα φιλοξενείται στο πρώην ΚΕΣΕΠΑ στην Τσαγκαράδα, μια δομή η οποία είχε αναπτυχθεί επί Κων. Λεβέντη και πλέον αλλάζει χρήση.

“Υλοποιούμε – επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης – με σταθερό βηματισμό τον προγραμματισμό μας αναβαθμίζοντας υποδομές και εγκαταστάσεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε στην περιοχή σημαντικές δημόσιες υπηρεσίες αλλά να προσελκύσουμε δομές όπως το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ΒΑ Πηλίου.

Επίμονα, με σχεδιασμό και συνέργειες, καταφέραμε να υποστηρίξουμε σημαντικά το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το Αστυνομικό Τμήμα κ.α., παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για τη λειτουργικότητα των δομών και την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες μας και τους επισκέπτες.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διαμορφώσουμε έναν αξιοπρεπή χώρο για τη λειτουργία πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε λίγο πριν τη στελέχωσή της.

Για πρώτη φορά κατά τη θερινή περίοδο κατ’ αρχήν, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου θα καλύπτεται από οργανωμένη Υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με δέκα άτομα προσωπικό κι ένα τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα.

Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο τον Συντονιστή επιχειρήσεων Στ. Ελλάδος και Θεσσαλίας Υποστράτηγο κ. Μάριο Αποστολίδη, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, Πύραρχο κ. Νικ. Μητσιογιάννη, τον Υποπυραγό κ. Γ. Μπαλάφα και να συζητήσουμε τον σχεδιασμό για την θωράκιση της περιοχής μας.

Παράλληλα, διαβεβαιώσαμε για την αδιάκοπη στήριξη της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου για το οποίο θα ζητήσουμε από το Υπουργείο και το Αρχηγείο του ΠΣ την έγκριση 12μηνης παρουσίας με επαρκές προσωπικό και μέσα.

Τέλος, ζητήσαμε από τον Στρατηγό όσο και από τον Διοικητή ΠΥ Μαγνησίας, να συμβάλουν στην εκπαίδευση εθελοντών ώστε οργανωμένα και με σχεδιασμό να αναπτυχθούν σημεία πυροπροστασίας τα οποία θα καλύπτουν την διοικητική περιφέρεια του Δήμου μας”, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

Εξαιρετική και αποτελεσματική χαρακτήρισαν τη συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Διοικητή ΠΥ Μαγνησίας κ. Μητσιογιάννη να τονίζει πως η συναντίληψη και οι συνέργειες που αναπτύσσονται, αποτελούν ισχυρά εχέγγυα για αποτελεσματική συνεργασία προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου