ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε το έργο αποχέτευσης της Πορταριάς

ξεκίνησε-το-έργο-αποχέτευσης-της-πορτ-851206

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει όσους θελήσουν να κινηθούν προς Πορταριά και προς Ανατολικό Πήλιο τις επόμενες εβδομάδες λόγω των εκτελούμενων έργων για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο Πορταριάς και στην Κοινότητα Μακρινίτσας .
Θα υπάρχει σημαντική ταλαιπωρία, παραδέχεται από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος, ο οποίος επιπλέον υποστηρίζει ότι οι δυσκολίες θα γίνουν ακόμη περισσότερες όταν τα εργοτάξια θα επεκταθούν μέσα στα λιθόστρωτα της Πορταριάς και της Μακρινίτσας. Το έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας έχει προϋπολογισμό 3.630.000 ευρώ για το έργο στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ άλλες 760.000 ευρώ αντιστοιχούν για το έργο στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Άλλης Μεριάς. Μέσω της τελευταίας γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τρία μέτωπα από τον ανάδοχο εργολάβο του έργου. Το πρώτο βρίσκεται κάτω από την Ανακασιά, το δεύτερο στο τμήμα από τη διασταύρωση προς Κάτω Κατηχώρι μέχρι το Άνω Κατηχώρι και το τρίτο από το πρώτο βενζινάδικο αριστερά μέχρι τη κεντρική πλατεία της Πορταριάς.
Συνολικά το μήκος του αγωγού που τοποθετείται είναι δώδεκα χιλιόμετρα στο δρόμο από την Πορταριά μέχρι το Βόλο, ενώ άλλα τρία χιλιόμετρα είναι το μήκος του δικτύου από τη Μακρινίτσα μέχρι το Βόλο. Η σύνδεση της τελευταίας με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει στο ύψος του Γηροκομείου, ενώ η σύνδεση της Πορταριάς με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει στο ύψος του Αγίου Γεωργίου, λίγο πριν τα όρια του Δήμου Ιωλκού στις Αηδονοφωλιές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου