ΤΟΠΙΚΑ

Αδιάκοπη κοινωνική προσφορά από τον «Εσταυρωμένο»

αδιάκοπη-κοινωνική-προσφορά-από-τον-52549

Κοντά στο κοινωνικό σύνολο και τις ευπαθείς ομάδες ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Εσταυρωμένος»

Σειρά ανθρωπιστικών αποστολών πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» και στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, προκειμένου να στηρίξει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς και δεκάδες άπορους κρατούμενους.

Συνεχίζει καθημερινά την κοινωνική, πολιτιστική και φιλανθρωπική του δράση με τη βοήθεια των συνεργατών-εθελοντών του μέσω των εκκλησιαστικών δομών που λειτουργεί καθημερινά στον Βόλο, όπως το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Θουκυδίδου 10.

Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων (Κ. Καρτάλη 152), τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών «Διακονία» (Γ. Καρτάλη 9), το Εργαστήριο Ραπτικής του «Εσταυρωμένου» (Γ. Καρτάλη 9) και τους τρεις Ξενώνες φιλοξενίας απόρων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε ανθρωπιστική αποστολή για την ενίσχυση των οικογενειών των προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή «Δευκαλίων» της Αλλης Μεριάς. Μετά από παράκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της συγκεκριμένης δομής, δόθηκε ικανή ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλες τις ηλικίες.

Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Νέων Κασσαβετείας, το ΚΕ.Δ.Α.Β. έδωσε σε εκπρόσωπο της φυλακής τα εξής είδη: 46 σεντόνια, 15 πετσέτες, 20 μαξιλάρια, 37 μαξιλαροθήκες, 30 σαπούνια, 100 ξυριστικές μηχανές μπικ, 30 σλιπ, 30 φανελάκια, 30 ζευγάρια κάλτσες, 16 μεγάλα σαμπουάν, 30 οδοντόβουρτσες, 30 οδοντόκρεμες, 60 πακέτα τσιγάρα και 2 μεγάλα χαρτοκιβώτια ενδύματα.

Επίσης δόθηκαν σε δύο μοναστήρια της περιοχής όσπρια, ειδικά νήματα για κεντήματα και άλλα χρήσιμα είδη, ενώ το εργαστήρι ραπτικής του «Εσταυρωμένου» ετοίμασε και έδωσε στους εθελοντές- συνεργάτες του Συλλόγου 80 μάσκες προσώπου και σεντόνια για τις φυλακές της περιοχής.

Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών της πολυπληθούς φυλακής των Τρικάλων, ετοιμάστηκε στο ΚΕ.Δ.Α.Β. μια ακόμη ανθρωπιστική αποστολή με σκοπό τη στήριξη των εκατοντάδων απόρων κρατουμένων. Τα είδη που έχουν ανάγκη οι κρατούμενοι είναι είδη ένδυσης, υπόδησης, ατομικής καθαριότητος κ.ά.

Στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, προσέφερε οικονομικά βοηθήματα, κρέας, λάδι και διατακτικές για αγορά τροφίμων σε οικογένειες και πρόσωπα που στηρίζει σε μηνιαία βάση.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος παρέλαβε 1.500 αντίτυπα του νέου βιβλίου του π. Θεοδώρου «Ο ιερεύς ως προεστώς και εξομολόγος», τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε κληρικούς της Μητρόπολης Δημητριάδος και των άλλων όμορων Μητροπόλεων.

Τέλος, συνεχίζονται οι επισκέψεις των απόρων συμπολιτών στις εκκλησιαστικές δομές της τοπικής Εκκλησίας, που λειτουργούν ως παραρτήματα του «Εσταυρωμένου» συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου