ΤΟΠΙΚΑ

Τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις

τα-πρόστιμα-σε-επιχειρήσεις-851206

Τα αυστηρά πρόστιμα που επέβαλε η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας και η οποία τα έδωσε χθες στη δημοσιότητα οδηγούν αναπόφευκτα σε δύο συμπεράσματα:
Το πρώτο, ότι η υπηρεσία κάνει κάτι παραπάνω από σωστά τη δουλειά της και ότι σε συνδυασμό με την πολιτική βούληση της σημερινής Νομαρχιακής Αρχής αποτελούν τα εχέγγυα ότι οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι δεν γίνονται…τα στραβά μάτια σε φαινόμενα που απειλούν τη δημόσια υγεία και τις τσέπες των καταναλωτών.
Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο το αυστηρό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αποτυπώνεται με τον πλέον σαφή τρόπο, ότι οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων που λειτουργούν, όπως όλα τα τραστ, που έχουν δημιουργήσει ολιγοπωλιακές καταστάσεις, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Διέπονται από μία νοοτροπία που αν μη τι άλλο προσβάλλει τους ίδιους τους κανόνες του θεμιτού και υγιούς ανταγωνισμού που λειτουργούν σε κάθε ευνομούμενη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταπατούν νόμους και αποφάσεις. Η επισήμανση άλλωστε της Διεύθυνσης Εμπορίου είναι άκρως αποκαλυπτική. “Κατ΄ επανάληψη υπότροπη”…
Στις μέρες μας η κερδοσκοπία δεν γνωρίζει σύνορα. Οι μέθοδοι που μετέρχονται οι κερδοσκόποι ξεπερνά και τον πλέον ευφάνταστο νου. Η παγκοσμιοποίηση και η απελευθέρωση των αγορών έκανε ακόμη πιο πολυσύνθετα τα προβλήματα. Μόνη λύση, η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συγκεκριμένης νευραλγικής υπηρεσίας της ΝΑΜ με το κατάλληλο προσωπικό και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου