ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα στον Βόλο

κλιμάκιο-του-εοδυ-σήμερα-στον-βόλο-53276

Τσιόδρας και Χατζηχριστοδούλου σε ανοιχτή γραμμή για τη μη διασπορά του ιού – Συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες

Υπό τον φόβο να υπάρξουν αλυσιδωτές συνέπειες και διασπορά του ιού στον Βόλο, μετά τα δύο χθεσινά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο ζευγάρι, όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ αναμένεται σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο. To κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει τεστ στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο συγγενικό περιβάλλον των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής του υπουργείου υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας Σωτήρης Τσιόδρας και ο καθηγητής επιδημιολογίας και υγιεινής του Παν. Θεσσαλίας, μέλος επίσης της επιτροπής του υπ. υγείας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το θέμα, έδωσαν εντολές για την ιχνηλάτιση όλων των επαφών τόσου του ζευγαριού που επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικό σε κορονοϊό, όσο και για το δεύτερο ζευγάρι που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γερμανία.

Οδηγίες και συστάσεις για συγγενείς και ευρύτερο κύκλο επαφών

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηχριστοδούλου από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν θα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει ανησυχία στην πόλη ότι η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη, αφού το ζευγάρι που είναι θετικό στον COVID- 19 είχε ένα ευρύ κύκλο επαφών και δραστηριοτήτων, εμφανίστηκε σχετικά καθησυχαστικός. Υπογράμμισε μάλιστα κυρίως την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και όχι πανικός. « Έχουμε ενημερωθεί για όλη την εξέλιξη του θέματος και ο κ. Τσιόδρας σε συνεννόηση με την Επιτροπή έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν χρειάζεται πανικός αλλά σωστή διαχείριση του περιστατικού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Ερωτηθείς πως μπορεί να προστατευθούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ενδεχομένως ανήκουν στη λίστα των επαφών που ιχνηλατούνται, ο καθηγητής εξήγησε ότι αυτά τα άτομα για τις επόμενες 14 ημέρες δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή, με όσους κριθεί απαραίτητο να τεθούν στην πορεία σε καραντίνα.

Τέλος ,όσον αφορά τη διαχείριση του θέματος στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου, όπου ήταν προπονητής ο 30χρονος γυμναστής, ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε πως τα παιδιά δεν είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε μαζικά τεστ για τον κορονοϊό, διότι θεωρούνται «περιστασιακές επαφές» του θετικού κρούσματος και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε επιπρόσθετο πρόβλημα ή συμπτωματολογία που να προκαλεί ανησυχία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου