ΤΟΠΙΚΑ

«Συναγερμός» για το κρούσμα κορονοϊού σε Βολιώτισσα-Ιχνηλατούνται οι επαφές της

συναγερμός-για-το-κρούσμα-κορονοϊο-851206

Στην ιχνηλάτηση όλων των επαφών της 30χρονης εγκύου που βρέθηκε θετική σε κορονοϊό προχωρούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, βάσει των οδηγιών που δίνονται από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τεστ στον σύζυγό της βγήκε αρνητικό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερο τεστ.

Η 30χρονη παραμένει από χθες το βράδυ νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Από τον ΕΟΔΥ, η επαφή που είχαν η 30χρονη και ο σύζυγός της την περασμένη εβδομάδα με ζευγάρι από τον Βόλο που γύρισε πρόσφατα από τη Γερμανία θεωρείται ως ύποπτη για την μετάδοση του ιού στην έγκυο γυναίκα.

Το ζευγάρι που επέστρεψε από τη Γερμανία αναζητούνταν προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό, εντοπίστηκε και λήφθηκαν επιχρίσματα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο Παρασκευή. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί από τον ΕΟΔΥ και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Τρικάλων όπου διαμένουν προσωρινά το ζευγάρι Βολιωτών για να προχωρήσουν στην ιχνηλάτηση των επαφών τους στην περίπτωση που τα τεστ βγουν θετικά.

Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το taxydromos.gr, τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της 30χρονης, παρόλο που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού έχουν τεθεί από χθες σε καραντίνα 14 ημερών.

Ωστόσο, με δεδομένη την αναστάτωση που επικρατεί στο Δασαρχείο Βόλου, καθώς η μητέρα της 30χρονης εργάζεται εκεί, έγινε γνωστό ότι η εργαζόμενη είχε επαφή με την κόρη της την Δευτέρα μετά τη λήξη του ωραρίου της και έκτοτε δεν επέστρεψε στην εργασία της διότι βρίσκεται σε προγραμματισμένη άδεια.

Επίσης, ο πεθερός και η πεθερά της 30χρονης είναι εκπαιδευτικοί, ωστόσο από τον ΕΟΔΥ, δεν έχει δοθεί ως τώρα οδηγία είτε να κλείσουν είτε να απολυμανθούν τα σχολεία όπου υπηρετούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου