ΤΟΠΙΚΑ

Επτά παραβάσεις για μέθη σε ένα βράδυ στον Βόλο

επτά-παραβάσεις-για-μέθη-σε-ένα-βράδυ-σ-54003

Με την έναρξη της εστίασης άρχισαν αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τα τσούζουν οι Βολιώτες μετά την καραντίνα. Συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, που στήθηκαν σε σημεία – κλειδιά του κέντρου της πόλης, βεβαίωσαν προχθές το βράδυ συνολικά εφτά παραβάσεις για μέθη!

Η έναρξη της εστίασης σηματοδότησε την κινητοποίηση των κατά τόπους Τμημάτων για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Στην καραντίνα υπήρχε περιορισμένη κίνηση και οι παραβάσεις είχαν εκμηδενιστεί.

Με την επαναφορά στη νέα κανονικότητα υπάρχουν φόβοι, όπως αποδεικνύεται δικαιολογημένα, ότι οι παραβάσεις θα αυξηθούν ραγδαία. Επιπλέον, η επαναφορά συνέπεσε με την έναρξη του καλοκαιριού που ούτως ή άλλως η παραβατικότητα οδηγών αυξάνεται, ενώ επίκειται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης έχει δώσει οδηγίες για αύξηση των ελέγχων. Στην εφαρμογή των αυξημένων μέτρων βρίσκονται ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αθανάσιος Κουλούρης, ο διοικητής της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λευτέρης Αναδιώτης και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Ειδικότερα προχθές το βράδυ συνεργεία του Τμήματος Τροχαίας Βόλου διενεργήσαν ελέγχους σε σημεία επιστροφής των οδηγών από κέντρα διασκέδασης. Συνεργεία αποτελούμενα από τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικούς διενεργούσαν αλκοτέστ.

Στους ελέγχους εφτά Βολιώτες διαπιστώθηκε ότι είχαν καταναλώσει πέραν της επιτρεπόμενης ποσότητας αλκοόλ. Εντούτοις, δεν κινήθηκε εναντίον τους διαδικασία Αυτοφώρου η οποία προβλέπεται όταν η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που αντιστοιχεί σε 1,10 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου πρόστιμα.

Οι αυξημένοι έλεγχοι της Τροχαίας αφορούν στην υπερβολική ταχύτητα, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, τη μη χρήση προστατευτικής ζώνης, τη μη χρήση κράνους, τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Συνεργεία διενεργούν ελέγχους τόσο εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, όσο και σε επίκαιρα σημεία κομβικά που ευνοούν τις παραβατικές συμπεριφορές των οδηγών σε όλο το μήκος του χερσαίου τμήματος του νομού και ειδικότερα στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στην εθνική οδό Βόλου – Φαρσάλων, στον ορεινό όγκο του Πηλίου, ιδίως στον κάτω και άνω κλάδο.

Φυσικά εξαιτίας του θέρους και των καλοκαιρινών μπάνιων θα διενεργούνται και έλεγχοι με στόχο να αποτρέπονται παραβάσεις από οδηγούς, διότι το οδικό δίκτυο δεν ευνοεί τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού οχημάτων.

Ειδικά φέτος το καλοκαίρι υπάρχει αγωνία για το πώς θα λειτουργήσει κυκλοφοριακά ο κυκλικός κόμβος στα Αστέρια, με δεδομένο ότι τρία ρεύματα κυκλοφορίας, δύο από τον περιφερειακό και ένα από τις στροφές Γορίτσας, καταλήγουν σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας από τον κυκλικό κόμβο και μετά.

Ιδιαίτερα ενόψει του εορταστικού τριημέρου αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα υπάρχει αυξημένη παρουσία συνεργείων Τροχαίας τόσο στους δρόμους που οδηγούν στην έξοδο της πόλης, όσο και στο Πήλιο (άνω και κάτω κλάδος) και τις Μικροθήβες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου