ΤΟΠΙΚΑ

Τρισδιάστατη απεικόνιση παραδοσιακών γεφυριών από την «Μαγνήτων Κιβωτό»

τρισδιάστατη-απεικόνιση-παραδοσιακώ-54065

Διαδικτυακές δράσεις και καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία εντάσσονται στον σχεδιασμό δράσης της «Μαγνήτων Κιβωτού», που πρωτοτυπεί και στην περίοδο την πανδημίας. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο γενικός γραμματέας Νίκος Τσούκας, ο οργανωτικός γραμματέας Αλέξανδρος Καπανιάρης και ο μετρ των ορειβατικών και περιπατητικών διαδρομών Νίκος Μαγγίτσης, αναπτύχθηκαν οι στόχοι και το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών.

Όπως ανακοίνωσε κατ’ αρχάς ο κ. Ιγνάτιος δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η Ναυτική Εβδομάδα, λόγω της πανδημίας, ενώ δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του Αυγούστου. Όλα θα εξαρτηθούν, είπε, από τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, προγραμματίζεται σειρά διαδικτυακών ομιλιών, με την πρώτη να διοργανώνεται στις 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα με ομιλητή τον π. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα είναι προσβάσιμη μέσω You Tube.

Παράλληλα διοργανώνεται μεγάλο διεθνές συνέδριο για τον Λαϊκό Πολιτισμό στο διάστημα από 25 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Στους άμεσους στόχους και τον σχεδιασμό δράσης της «Μαγνήτων Κιβωτού» η τρισδιάστατη απεικόνιση των παραδοσιακών γεφυριών του Πηλίου και η ιχνηλάτηση της παραδοσιακής φυσιογνωμίας και των σημείων αναφοράς της περιοχής μέσω του μεγάλου μονοπατιού που θα συνδέσει μια μεγάλη ακτίνα περιοχών, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη. Καθοριστική είναι η συνδρομή του Νίκου Μαγγίτση, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τους δήμους, τους επαγγελματίες τουρισμού και την περιοχή γενικότερα.

Τέλος παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό υλικό «Που πας καραβάκι με τέτοιον καιρό», που είναι καρπός συλλογικής προσπάθειας και απευθύνεται στους μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Στόχος της Μαγνήτων Κιβωτού είναι να προωθηθεί σε όλα τα σχολεία, και να αποτελέσει κομβικό σημείο στον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου