ΤΟΠΙΚΑ

Σε «καραντίνα» η κρουαζιέρα

σε-καραντίνα-η-κρουαζιέρα-55143

Βαρύ πλήγμα η πανδημία, ενώ παραμένει άγνωστη η εξέλιξη για το φετινό καλοκαίρι

Βαρύ πλήγμα έχει επιφέρει η πανδημία στην κρουαζιέρα, που παραμένει σε «καραντίνα», με τις εταιρείες να βρίσκονται σε αναμονή, αναστέλλοντας τα προγραμματισμένα ταξίδια μέχρι νεωτέρας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μεγάλων εταιρειών, η αναστολή των ταξιδιωτικών προγραμμάτων έχει παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, εντείνοντας την αγωνία των επαγγελματιών του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Κλίμα αβεβαιότητας κυριαρχεί στον πολλά υποσχόμενο, για τη Μαγνησία τουλάχιστον, τομέα της κρουαζιέρας, με τους ναυτικούς πράκτορες να παρατηρούν ανήσυχοι τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 31 Ιουλίου παρατείνει την αναστολή των προγραμματισμένων ταξιδιών της η Celestyal Cruises, λόγω των συνεχιζόμενων ταξιδιωτικών οδηγιών και της προσωρινής αδυναμίας προσεγγίσεων κλειστών λιμανιών στις περιοχές που η εταιρεία δραστηριοποιείται. Η εταιρεία έχει εντάξει τον Βόλο μεταξύ των προορισμών κρουαζιέρας με το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal να παραμένει σε αναμονή μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου επεκτείνει, παράλληλα, τις ακυρώσεις κρουαζιέρας η Norwegian Cruise Line, που είχε εντάξει επίσης τον Βόλο ανάμεσα στους προορισμούς του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Norwegian Spirit, που παραμένει επίσης σε αναμονή, λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ανατροπές σε διεθνές επίπεδο.

Κλίμα αγωνίας βιώνουν, στο μεταξύ, οι τοπικοί ναυτικοί πράκτορες, επισημαίνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν μπορεί να προβλέψει κανείς το μέλλον, πολύ δε περισσότερο τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, ενώ υπογραμμίζει ότι «δεν έχουμε λάβει επίσημη ανακοίνωση για τον Ιούλιο. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο Ιούνιος και προχωράμε, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε». Το μέλλον άγνωστο, παρ’ ότι η σεζόν άνοιξε με πολύ καλές προοπτικές, με τον ίδιο επαγγελματία να εμφανίζεται εξαιρετικά επιφυλακτικός, υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε εικόνα».

Εξίσου προβληματισμένος εμφανίζεται επίσης ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγηας, ενώ τονίζει ότι «είναι άγνωστο τι θα συμβεί φέτος. Είναι δυσοίωνες οι εξελίξεις για το καλοκαίρι και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ευελπιστούμε ότι θα καλυτερεύσουν τα πράγματα στο μέλλον, γιατί φέτος είναι δύσκολες οι καταστάσεις».

Αγνωστο πόσο θα συνεχιστεί το κλίμα αβεβαιότητας, με τους ναυτικούς πράκτορες να εμφανίζονται πολύ επιφυλακτικοί, ενώ επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία ενημέρωση για τις προθέσεις των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου