ΤΟΠΙΚΑ

Τελική ευθεία για την εξεταστική στο Π.Θ.

τελική-ευθεία-για-την-εξεταστική-στο-π-55269

Τα προγράμματα εξετάσεων των φοιτητών τους, αλλά και εμβόλιμη εξεταστική ανακοίνωσαν τα τμήματα

Στην τελική ευθεία για την εξεταστική των φοιτητών, που φέτος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ηδη τμήματα του Βόλου έχουν ανακοινώσει προγράμματα για τις εξετάσεις που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά του Αγίου Πνεύματος, την Τρίτη 9 Ιουνίου, ενώ ορισμένα τμήματα έχουν ανακοινώσει και εμβόλιμη εξεταστική για τους φοιτητές επί πτυχίω.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας Γιάννη Θεοδωράκη ήδη στα τμήματα έχουν ξεκινήσει δοκιμές των συστημάτων που θα ενεργοποιηθούν για την εξ αποστάσεως εξεταστική των φοιτητών και επιπλέον έχουν εκδοθεί οδηγίες με περισσότερες λεπτομέρειες. «Το τεχνικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των διδασκόντων για την παροχή κατευθύνσεων αλλά και την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που τυχόν προκύψουν. Εχουμε ήδη προβλέψεις λύσεις με τον διαμοιρασμό των ωρών προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τα συστήματα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Ηδη από τα 12 τμήματα του Βόλου τα έξι έχουν ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα της εξεταστικής του Ιουνίου. Πρόκειται για τα τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών που οι εξετάσεις θα γίνουν από 9 έως 26 Ιουνίου, Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης από 9 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, Μηχανολόγων Μηχανικών από 9 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, ΙΑΚΑ από 22 Ιουνίου έως 7 Αυγούστου, Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος από 8 έως 26 Ιουνίου, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος από 15 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου. Εμβόλιμες εξεταστικές έχουν ανακοινώσει τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών από 9 έως 16 Ιουνίου και Οικονομικών Επιστημών από 8 έως 19 Ιουνίου.

Κανονικά και σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου η οποία επικύρωσε την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου για τη διενέργεια της εξ αποστάσεως εξεταστικής, η περίοδος των εξετάσεων ξεκινά από Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου. Ωστόσο δόθηκε η δυνατότητα τα τμήματα να εξειδικεύσουν ή και να διαφοροποιηθούν ως προς το χρόνο έναρξης και λαμβάνοντας υπόψη τη διανομή των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές. «Επεκτείναμε την περίοδο της εξεταστικής, επί της ουσίας πάντως δεν αλλάζει κάτι. Πάντα η εξεταστική οριζόταν από τις 15 Ιουνίου και διαρκούσε τρεις εβδομάδες. Φέτος κάποια τμήματα θα ξεκινήσουν και νωρίτερα», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται τα εργαστηριακά μαθήματα που γίνονται επίσης εξ αποστάσεως. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι κλινικές ασκήσεις-εξετάσεις στα Τμήματα Ιατρικής και Κτηνιατρικής και στα προγράμματα σπουδών Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής, οι οποίες υλοποιούνται με φυσική παρουσία των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εξεταστικής οι διαθέσιμες λύσεις είναι οι εξής:

-On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας eClass

-On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας MS- Teams

-Προφορική από απόσταση εξέταση με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας MS- Teams

-Εξέταση με υποβολή εργασιών είτε μέσω πλατφόρμας είτε μέσω e-mail

-Επιτήρηση εξετάσεων με τηλεδιάσκεψη μέσα από την πλατφόρμα MS-Teams.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου