ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την Ενωση Συλλόγων Γονέων

συνεργασία-ελμε-μαγνησίας-με-την-ενωσ-55385

Συνάντηση είχαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου κατά την οποία συζητήθηκαν τα επίμαχα ζητήματα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων από τις 18 Μαΐου (για Α, Β Λυκείου και Γυμνάσια), το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και την τροπολογία για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.

Υπήρξε ο έντονος προβληματισμός, ως προς το παιδαγωγικό όφελος και τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη, για την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία και έγινε η διαπίστωση ότι το «μπαλάκι» ευθύνης για τη συμμετοχή των παιδιών στα μαθήματα «πετάχτηκε» στους γονείς.

Επισημάνθηκε η θέση του κλάδου των εκπαιδευτικών, βάσει απόφασης της ΟΛΜΕ, ότι «απορρίπτεται το περιεχόμενο του Νομοσχέδιου για την παιδεία ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτείται η απόσυρση του και καταγγέλλεται η πολιτική επιλογή της κατάθεσης του, εν μέσω πανδημίας ως αντιδημοκρατική». Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι γονείς επισημαίνοντας ότι και οι ίδιοι ζητούν ποιοτικά δημόσια σχολεία γνώσης, δημιουργίας, κριτικής σκέψης, ένα υγιές σύστημα παιδείας.

Εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος με την οποία –όπως επισημάνθηκε- «διαστρεβλώνεται η παιδαγωγική και μορφωτική διαδικασία, απειλείται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δασκάλων – μαθητών, η προστασία της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών».

Τέλος, διαπιστώθηκε πως, απαιτείται η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (σύλλογοι διδασκόντων, γονείς, μαθητές) για να αντιμετωπίσουν συλλογικά και δυναμικά τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη μόρφωση όλων των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου