Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κ. Μαραβέγιας

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-03, 10:30:57
Λύσεις στα προβλήματα της Κασσαβέτειας ζήτησε ο Κ. Μαραβέγιας

Το κτιριακό πρόβλημα του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, όπου εκτίουν την ποινή τους 155 κρατούμενοι, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε χθες ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

«Κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθούν οι πιστώσεις για τις απαραίτητες επισκευές. Συζητήθηκαν, επίσης, οι ελλείψεις σε προσωπικό και όπως είπε η κ. Νικολάου, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα ανοίξει τον δρόμο για την προκήρυξη θέσεων πολιτικού προσωπικού στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας», κάνει γνωστό ο κ. Μαραβέγιας.

Η συνάντηση με την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επιδιώχθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο βουλευτής στην Κασσαβέτεια, στις 15 Απριλίου, και της ενημέρωσης που είχε τόσο από τη διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος όσο και από τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, για τα προβλήματα στη λειτουργία της δομής.

Εκτός από το θέμα της Κασσαβέτειας, ο κ. Μαραβέγιας έθεσε στην κ. Νικολάου και το αίτημα δημιουργίας παραρτήματος στον Βόλο του φορέα «Επάνοδος», που προωθεί την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των αποφυλακισμένων. Η γ.γ. απάντησε σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια ότι ο Βόλος θα είναι η πρώτη πόλη μετά την Αθήνα, στην οποία θα λειτουργήσει η «Επάνοδος», σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
6
=