ΤΟΠΙΚΑ

Δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στην εφορία

δίνουν-αγωνιστικό-ραντεβού-στην-εφορ-56188

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο αυτοαπασχολούμενοι από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους

Εξω από την εφορία δίνουν ραντεβού αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 8.30 το πρωί αυτοαπασχολούμενοι του Βόλου που προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώστε να αναδείξουν τα προβλήματά τους στη μετά τον κορονοϊό εποχή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αυτοαπασχολουμένων με τους Δημήτρη Λούμα, Γιώργο Μακρυγιάννη και Δημήτρη Αδραχτά, υπογράμμισαν πως η αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει συσσώρευση των υποχρεώσεων των αυτοαπασχολουμένων. Υποστήριξαν πως τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και παρουσίασαν το πλαίσιο των προτάσεων, που κατά την άποψή τους, μπορεί να ανακουφίσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Μεταξύ άλλων προτείνεται επανένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019 και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ και της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.

Ζητούν επίσης απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές και αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους επαγγελματίες και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη.

Τέλος ζητούν αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη, φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας, απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες, επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών, καθώς επίσης χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. «Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι αντοχές της οικονομίας τους, της ελεύθερης αγοράς, δε χωρούν τις δικές μας ανάγκες. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας για πραγματικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας», επισήμαναν οι ομιλητές, επικρίνοντας παράλληλα τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, λέγοντας πως «δεν μπορούν να οργανώσουν την πάλη όλων όσοι πασχίζουμε καθημερινά για την επιβίωση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου