ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει η κανονιστική για τις λαϊκές αγορές του Δήμου Βόλου

αλλάζει-η-κανονιστική-για-τις-λαϊκές-α-56275

Αρχίζει ξανά ο διάλογος για τους νέους δρόμους των λαϊκών ένδυσης και υπόδησης

Την αλλαγή της κανονιστικής για τη λαϊκή αγορά ένδυσης και υπόδησης βάζει μπροστά ο Δήμος Βόλου. Στην πρόταση περιλαμβάνονται κατάργηση δρόμων, που επί σειρά ετών επιβαρύνονται από τη φιλοξενία των λαϊκών και η ενεργοποίηση άλλων οδών. Προβλέπεται επίσης εναλλαγή των δρόμων ανά τρίμηνο στον Βόλο, όπως ισχύει στη Ν. Ιωνία κι όχι ανά δίμηνο, όπως γίνεται σήμερα.

Η συζήτηση γα την αλλαγή της κανονιστικής για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών είχε ξεκινήσει στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, μπήκε όμως σε… «καραντίνα» λόγω της απειλής του κορονοϊού, που έβαλε τα πάντα στον «πάγο».

Πλέον στις προθέσεις του Δήμου Βόλου είναι να προχωρήσει στις αλλαγές, αν και υπάρχουν αντιδράσεις από μικροπωλητές που ζητούν έως τέλος του χρόνου να μη γίνουν αλλαγές που «θα βλάψουν τα ζωτικά συμφέροντα των επαγγελματιών». Μικροπωλητές αναφέρουν ότι λόγω της απειλής του κορονοϊού, ο κλάδος ήταν ο πρώτος που μπήκε σε αναγκαστική καραντίνα και ο τελευταίος που βγήκε από αυτή και πλέον επιχειρούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και στο μεροκάματο. «Οι αλλαγές δρόμων μέσα στη χρονιά θα προκαλέσουν επιπλέον προβλήματα στην επαγγελματική μας δραστηριότητα», σημειώνουν ενώ αποκλείουν κάθε συζήτηση για έξωσή τους από τις συνοικίες. «Αν μας βγάλουν από τη συνοικία πέθανε η λαϊκή αγορά. Θα είναι αλλοίωση του χαρακτήρα της», σημειώνουν.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Βόλου Τάσο Μπατζιάκα η πρόταση του δήμου Βόλου προβλέπει μείωση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών από δύο σε μία στη Ν. Ιωνία, αλλαγή δρόμων ανά τρίμηνο κι όχι ανά δίμηνο στον Βόλο και κατάργηση δρόμων όπως η Εθνικής Αντιστάσεως και η Καραϊσκάκη που επί σειρά ετών επιβαρύνονται από τη φιλοξενία των πάγκων των μικροπωλητών ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Σκέψεις υπάρχουν και για την κατάργηση της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στους Αγίους Αναργύρους και πιθανότατα και της Καραμπατζάκη όπου τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας με την χωροθέτηση και ποδηλατοδρόμων προκειμένου να λειτουργήσει μαζί με τη Ζάχου ως ζεύγος μονοδρόμων.

«Στόχος μας είναι να αλλάξουν οι δρόμοι, που έχουν επιβαρυνθεί με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και όπου έχουν εγερθεί αντιδράσεις κατοίκων», σημειώνει ο κ. Μπατζιάκας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου