ΤΟΠΙΚΑ

Στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά… μίας μέρας

στον-δήμο-ζαγοράς-μουρεσίου-οι-βουλευ-56287

Συναντήσεις Αλ. Μεϊκόπουλου και Κατερίνας Παπανάτσιου με φορείς, για να ενημερωθούν για τις ζημιές από το πρόσφατο χαλάζι

Με διαφορά μίας μέρας… οι δύο βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου επισκέφτηκαν τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και είχαν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις ζημιές που υπέστη η περιοχή πρόσφατα από την έντονη χαλαζόπτωση.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επισκέφτηκε την περιοχή χθες Δευτέρα καιπραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» Ι. Κράββαρη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρίου Ι. Δελεντζέ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε η πρωτοφανής σε σφοδρότητα και μακράς διαρκείας χαλαζόπτωση στις περιοχές Μακρυράχη, Ζαγορά και Πουρί, καταστρέφοντας ολοσχερώς την παραγωγή σε μήλα, κεράσια, αχλάδια και κηπευτικά και επιφέροντας ταυτόχρονα σημαντική απώλεια του εισοδήματος των καλλιεργητών.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την αγωνία τους στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας άμεση λήψη μέτρων, καθώς επίσης να καταβληθεί το υπόλοιπο της περσινής αποζημίωσης.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μετέβη στις περιοχές της μεσαίας ζώνης που χτυπήθηκαν από το χαλάζι και είδε από κοντά την έκταση της ζημιάς στους καρπούς και στα δέντρα, τονίζοντας πως «τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για την οργάνωση, απλούστευση και αυτοματοποίηση στη διαδικασία των αγροτικών αποζημιώσεων».

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου

Η Κατερίνα Παπανάτσιου μετέβη το Σαββατοκύριακο στην περιοχή, όπως ενημερώνει το πολιτικό της γραφείο. Πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση με το διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησε, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών, συναντήθηκε ακόμη με τον δήμαρχο Παν. Κουτσάφτη, καθώς επίσης με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Σαμαρά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Νάσιο και Σκόρρα. Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές κυρίως περιοχές του Δήμου, αλλά και τα μέτωπα που έχουν μπροστά τους οι επαγγελματίες του τουρισμού λόγω της πανδημίας με τους επιχειρηματίες του δήμου, που δραστηριοποιούνται στην εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων δωματίων 12μηνης λειτουργίας και οι οποίοι διαμαρτύρονται αφενός για την καθυστερημένη δημοσιοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας, αφετέρου για την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα ενοικιαζόμενα δωμάτια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η κ. Παπανάτσιου υπογράμμισε πως η στήριξη από πλευράς της πολιτείας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την ομαλοποίηση της κατάστασης και η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει άμεσα και πρόσθεσε πως «η περιοχή χρειάζεται στήριξη σήμερα. Ωραία τα λόγια, αλλά να γίνουν επιτέλους πράξη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου