ΤΟΠΙΚΑ

«Η θεολογία του σώματος»: e-σεμινάριο θεολόγων Θεσσαλίας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

η-θεολογία-του-σώματος-e-σεμινάριο-θε-57447

Τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δια των συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου κλάδου θεολόγων Δρ Νικολάου Παύλου και Δρ Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, αντίστοιχα, διοργανώνουν από κοινού ψηφιακό σεμινάριο (webinar) απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς θεολόγους «Η θεολογία του σώματος».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 18.30 και γίνεται με αφορμή τη συζήτηση για την ένταξη στο σχολείο του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Παρεμβάσεις για τη σχολική χρήση του θέματος θα γίνουν από τον κεντρικό ομιλητή και από τους συντονιστές Θεολόγων, σε σχέση τόσο με τις σχετικές θεματικές ενότητες του (παλαιού και νέου) προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, όσο και με την εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας για την πιλοτική διδασκαλία από τη νέα χρονιά του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος του «Εργαστηρίου Δεξιοτήτων».

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι οργανωτικοί συντονιστές των ΠΕΚΕΣ Δρ Βασίλειος Κωτούλας και Δρ Χρίστος Μαρκαντώνης.

Μετά την ομιλία του πανεπιστημιακού Καθηγητή και τις ολιγόλεπτες παρεμβάσεις των Συντονιστών θα ακολουθήσει διάλογος.

Για το e–σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα Cisco Webex.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο e-σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη φόρμα που βρίσκεται στη διεύθυνση:

https://docs.google.com/forms/d/1rROXE2hZXe3QrQQeOjNibsLKuIv-i1NL5vSTTrBrRb4/edit

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου