ΤΟΠΙΚΑ

Ούτε μείωση τελών, ούτε επιπλέον τ.μ. για τραπεζοκαθίσματα προβλέπουν τα μέτρα στήριξης

ούτε-μείωση-τελών-ούτε-επιπλέον-τ-μ-γι-57524

Έως και σήμερα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για τη μείωση τελών σε ιδιώτες επαγγελματίες ή τη διάθεση επιπλέον κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όπως προβλέπουν τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το παραπάνω καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό.

«Παρ’ όλο που υπήρξε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος μας είναι ένας από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που δεν προέβη σε μείωση των δημοτικών τελών των καταστημάτων, καθώς και στην οικονομική ελάφρυνση ευπαθών ομάδων συνδημοτών μας.

Δήμοι, πανελλαδικά, μικρότερου οικονομικού μεγέθους με αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων έχουν προβεί σε σημαντικές ελαφρύνσεις σε επαγγελματίες πληττόμενους από την κρίση βάσει των ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και σε πληττόμενους πολίτες.

Επίσης δεν έχουν εκδοθεί ακόμη επεκτάσεις των αδειών των τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων όπου αυτό είναι εφικτό (στην συντριπτική πλειονότητα είναι στον Δήμο μας) με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να είναι εκτεθειμένες απέναντι στις Δημόσιες Αρχές. Χωρίς καμία διάθεση για στείρα αντιπολίτευση καταθέσαμε στη δημοτική αρχή πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση που περιλαμβάνει αναλυτικά όλους τους πληττόμενους συνδημότες μας επαγγελματίες ή ιδιώτες και ζητούμε να την κάνει άμεσα αποδεκτή προκειμένου να στηριχτεί μεγάλο τμήμα της κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη η οποία κάνει γνωστό ότι αν η δημοτική αρχή δεν φέρει στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο το θέμα προς έγκριση, θα αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας με τις υπόλοιπες παρατάξεις και έχοντας την πλειοψηφία (αφού η ομάδα του κ. Μιτζικού είναι μειοψηφούσα έναντι του συνόλου των τριών παρατάξεων μειοψηφίας) θα προβεί στην ψήφιση της πρότασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου