ΤΟΠΙΚΑ

Ναυαγοσώστες σε… δεύτερο χρόνο

ναυαγοσώστες-σε-δεύτερο-χρόνο-57535

Από αύριο κατατίθενται προσφορές στο πλαίσιο διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

Ναυαγοσώστες σε… δεύτερο χρόνο αναμένεται να τοποθετηθούν στις πολυσύχναστες οργανωμένες ακτές στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Η κολυμβητική περίοδος, που ξεκινά σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου, θα βρει τις ακτές χωρίς ναυαγοσώστες. Από αύριο θα κατατίθενται προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού και τα βάθρα δεν προβλέπεται να… επανδρωθούν πριν τις 15 του μήνα.

Για την πρόσληψη ναυαγοσωστών ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκήρυξε ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές. Η δαπάνη που θα αφορά στη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών έως και τις 30 Σεπτεμβρίου προϋπολογίζεται στις 90.000 ευρώ. Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών αρχίζει αύριο 1η Ιουνίου και διαρκεί έως και τις 16 Ιουνίου, στις 3 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ζητεί την κάλυψη με ναυαγοσώστες των ακτών Καλών Νερών, Κορώπης, Καλλιφτέρης, Αμποβού και Ποτιστικών.

Ωστόσο τα τελευταία καλοκαίρια ναυαγοσώστες δεν υπάρχουν με την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου με αποτέλεσμα να προκαλούνται κίνδυνοι τόσο για λουόμενους, όσο και για τα ίδια τα… ταμεία του Δήμου που κινδυνεύουν από πρόστιμα από το Λιμεναρχείο.

Μάλιστα μία χρονιά λίγο έλειψε να πληρώσουν τη «νύφη» καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στις ακτές και βρέθηκαν υπόλογοι έναντι του Λιμεναρχείου.

Πάντως από αύριο κανονικά αναλαμβάνουν καθήκοντα οι ναυαγοσώστες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου όπου οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ως πολυσύχναστες παραλίες, για τις οποίες υπάρχει η υποχρέωση εγκατάστασης ναυαγοσώστη, έχουν χαρακτηριστεί έξι ακτές και συγκεκριμένα το Χορευτό, ο Αϊ Γιάννης, το Παπά Νερό, η Πλάκα, ο Μυλοπόταμος και οι Αγιοι Σαράντα.

Οι ναυαγοσώστες θα ανεβαίνουν στα βάθρα και θα έχουν υπό την ευθύνη τους τη φύλαξη των ακτών από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου