ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Πράττος: Πάνω από 600 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών μηνιαίως στον Δήμο Βόλου

γ-πράττος-πάνω-από-600-τόνους-ανακυκλώσι-57645

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου και τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Πράττο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σε απάντηση ισχυρισμών της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της καύσης σκουπιδιών ότι το περιεχόμενο των μπλε κάδων ανακύκλωσης αδειάζεται στα απορριμματοφόρα που περισυλλέγουν σκουπίδια:

«Το ότι υπάρχουν πολλά λαγωνικά γύρω μας, επιπέδου Ραν Ταν Πλαν, μας είναι γνωστό. Απλώς το επιβεβαιώσαμε για μια ακόμη φορά. Οι γνωστοί γραφικοί της πόλης, που αυτοχαρακτηρίζονται “οικολόγοι”, διένειμαν βίντεο, όπου κατέγραψαν την φοβερή… ανακάλυψή τους πως χθες Κυριακή, απορριμματοφόρο του Δήμου την ώρα της αποκομιδής των σκουπιδιών έριχνε στο ίδιο απορριμματοφόρο τόσο τα σκουπίδια του πράσινου όσο και εκείνα του μπλε κάδου, τα οποία είναι προς ανακύκλωση.

Κάποιοι έσπευσαν να προβάλλουν και να καταγγείλουν το μείζον αυτό οικολογικό έγκλημα (!!!), αλλά κανείς δεν μπήκε στο κόπο να απευθυνθεί είτε στο πλήρωμα του απορριμματοφόρου, είτε στη Υπηρεσία Καθαριότητας για να ενημερωθεί ότι όντως η διαδικασία αυτή γίνεται όταν τα συνεργεία μας διαπιστώσουν ότι κάποιοι της ίδιας ακριβώς ευφυίας με τους “καταγγέλλοντες” συμπολίτες μας ρίχνουν όλα τα απορρίμματά τους, χωρίς καμία διαλογή, στον κάδο με τα ανακυκλώσιμα. Και αυτό είναι πάγια εντολή της Υπηρεσίας μας. Καθώς αν αφεθεί ο κάδος και το περιεχόμενό του φορτωθεί στο αυτοκίνητο της ανακύκλωσης, τότε θα καταστραφεί και το ΣΥΝΟΛΟ των ανακυκλώσιμων που ήδη θα έχουν περισυλλεγεί!!

Ναι, να μιλήσουμε για ανακύκλωση, αλλά με ποιους; με κακοήθεις και άσχετους ή με κακότροπους και αντικοινωνικούς που δεν σέβονται τίποτα και κανέναν; έλεος πια… Για όσους ανησυχούν τονίζουμε ότι ο Δήμος του Βόλου είναι στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των Ελληνικών πόλεων, στο θέμα της ανακύκλωσης, με 600 – 650 τόνους να ανακυκλώνονται μηνιαίως!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου