ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ στην ΔΟΥ Βόλου

παράσταση-διαμαρτυρίας-πρακτόρων-οπ-57889

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει για την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 8 το πρωί, στην ΔΟΥ Βόλου, το Σωματείο Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ Ν. Μαγνησίας στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα Σωματεία και έμποροι του Βόλου.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα του Σωματείου για την κινητοποίηση αναφέρονται τα εξής:

«Η αγωνία μας συνεχώς μεγαλώνει υστέρα από τον δίμηνο «κατ’ οίκον περιορισμό» μας. Όλο αυτό το διάστημα τα διάφορα κυβερνητικά ανακοινωθέντα περί πολέμου και «αόρατου εχθρού» το μόνο που ήθελαν να κρύψουν ήταν η διαχρονική υποβάθμιση του συστήματος υγείας. Ενός συστήματος που βλέπει την υγεία μας σαν εμπόρευμα και αφήνει τις ζωές μας εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο νέου κύματος. Τελικά αυτό το διάστημα αναμονής ελάχιστα ήταν τα μέτρα για την αποτελεσματική κρατική ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Η κοινωνία μας εν έτη 2020 έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας που να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πανδημία αλλά πρώτα και κύρια τις ανάγκες για πρόληψη ,προστασία ,θεραπεία κάθε ασθένειας και ατυχήματος

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει με ένα σωρό υποχρεώσεις με άδεια μαγαζιά ,με άδεια ταμεία. Δεν αντέχουμε να μας φορτώσουν τα «σπασμένα» στις πλάτες για άλλη μια φορά. Αρκετά πληρώσαμε όλη την προηγούμενη δεκαετία σε φόρους χαράτσια .Αρκετά λουκέτα είχαμε σαν επαγγελματίες.

Για όλα αυτά που έρχονται πρέπει να είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Με σωματεία ενεργά και σωστά προσανατολισμένα να διεκδικήσουν την ζωή μας .

Να τονίσουμε επίσης ότι τα όποια μέτρα στήριξης ελάχιστα μας βοηθούν ούτε απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα που μεταθέτουν τα χρέη και τις υποχρεώσεις μας για αργότερα. Τα 800 ευρώ της κρατικής στήριξης , που αρκετοί συνάδελφοι δεν τα έχουν πάρει ακόμα ,δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες διαβίωσης .

Αλήθεια ποιες ανάγκες μας μπορούν να καλυφθούν με οποιοδήποτε επίδομα όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν διαρκώς.

Όταν αρκετοί από εμάς δεν είχαν προλάβει να πάρουν ανάσα από την προηγουμένη οικονομική κρίση. Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, χωρίς να αλλάξει τίποτα προς όφελος των μικρών επαγγελματιών ;

Η επιστροφή μας στην κανονικότητα θυμίζει τρενάκι του τρόμου……

Ο τζίρος πεσμένος στο ναδίρ με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν τα πάγια έξοδα. Οι λογαριασμοί που φτάνουν στην πόρτα των καταστημάτων μας δεν έχουν τελειωμό. Στην περίπτωση που θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση ένα μεγάλο μέρος από εμάς το επόμενο διάστημα θα οδηγηθεί σε κλείσιμο έχοντας φορτωθεί ένα σωρό χρέη.

Οι πλειοψηφίες των διοικητικών συμβουλίων σε ΓΣΕΒΕΕ, και σε ΠΟΕΠΠΠ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να μπουν μπροστά για να οργανώσουν την δράση όλων όσων αγωνιούν για την επιβίωση τους. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η δωρεάν υγεία, οι συντάξεις, δεν είναι στην ατζέντα τους.

Ότι συναντήσεις κάνουν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες είναι «πίσω από τις κουρτίνες», δεν θέλουν να υπάρχει συλλογική δράση. Όλοι εμεί συνάδελφοι και συναδέλφισσες φοβούμαστε για όλα αυτά που θα γίνουν για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε άμεσα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να συνεδριάσουν και όπου είναι δυνατόν να καλέσουν γενικές συνελεύσεις, με τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Να καταγράψουν επιμέρους προβλήματα.

Να συντονίσουμε την δράση μας σε αγωνιστική κατεύθυνση, βάζοντας σε πρώτη γραμμή τον μαζικό αγώνα και όχι λογική της ανάθεσης σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν θέλουν και δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Τα κοινά αιτήματα είναι:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημόσιων Νοσοκομείων για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας. Άμεση αύξηση των ΜΕΘ με την απαραίτητη στελέχωση.
  • Άμεση επανένταξη των επαγγελματιών στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης μας είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
  • Απαλλαγή των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
  • Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι τέλος του χρόνου. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους. Καμία έξωση από επαγγελματική και οικογενειακή στέγη.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι τέλους του χρόνου. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
  • Απαλλαγή όλων των α/α και μικρών επαγγελματοβιοτεχνών από δημοτικά τέλη για 6 μήνες.
  • Επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 40% του ενοικίου επαγγελματικού χώρου μέχρι τέλους του 2020
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του κατώτερου μισθού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου